Wat te doen tegen babykrampjes?

by in Algemeen, Rotterdam 28 maart 2022

Als baby’s krampjes ervaren, krijgen ze meestal huilbuien en kun je je snel wanhopig en moedeloos voelen. In het algemeen wordt er aangenomen dat de huilbuien worden veroorzaakt door gasvorming in de baby darmpjes, maar wat kan je daar tegen doen?

Klinkt vast heel cliché, maar probeer in elk geval rustig te blijven. Probeer voor jezelf rust te creëren doormiddel van de juiste aantal uur slaap per dag, want hoe uitgeruster je zelf bent, hoe rustiger je uitstraling naar je baby. Oog of ben je zelf ongerust, gestrest en/of oververmoeid, neemt de baby dat over.

Shantala Massage

De Baby Spa biedt ook de Shantala babymassage aan die geschikt is voor alle baby’s. Zeker baby’s die veel huilen, onrustig zijn, zich overstrekken of last hebben van buikkrampjes hebben er baat bij. Het masseren van het buikje van de baby kan kalmerend werken. Doe dit onder andere door met warme handen zachtjes ronddraaiende bewegingen te maken over zijn buik. Dit zorgt niet alleen voor minder klachten, maar is ook een fijn moment tussen jou en je kindje. Uiteraard bevat de Shantala babymassage nog meer handelingen die jouw kleintje heerlijk zal vinden.

Floaten in het babybadje

Naast de Shantala massage kan de vermindering van krampjes verholpen worden doormiddel van het floaten in het babybadje. Door de bewegingen in het water komt de spijsvertering op gang en kan het voor een positief effect zorgen. In combinatie met de tegendruk van het water helpt dit ook weer krampjes tegen te gaan!

Een bezoekje brengen aan De Baby Spa kan een mogelijkheid zijn om krampjes te verhelpen, maar daarnaast is het ook zeker ultiem genieten voor u en uw kleine. Alle informatie over de arrangementen vindt u hier of boek uw sessie direct voor een lach op uw baby’s gezichtje ????