Babymassage

Jouw baby volledig laten ontspannen? Kom dan eens langs voor een heerlijke babymassage. Onder begeleiding van een professioneel masseuse ga jij je kleintje zelf masseren. Ondertussen krijg je allerlei tips die je ook thuis kunt gebruiken. Babymassage is een fijne manier om tijd met je kind door te brengen en om jullie band te versterken. Daarnaast heeft het allerlei positieve effecten voor je kindje. Zo kan het de slaap verbeteren en krampjes verhelpen of voorkomen.

Shantala babymassage

Bij de Baby Spa bieden we Shantala babymassage aan. Dit is een vorm van totale lichaamsmassage voor baby’s. In India (waar deze massagevorm vandaan komt) is deze massage een onderdeel van de dagelijkse verzorging. Belangrijke uitgangspunten van Shantala babymassage zijn liefde en ontspanning. Het is een eenvoudige manier van massage die iedereen kan leren. Het is voor zowel ouders als kind een mooi moment van liefdevolle aandacht. Het gaat bij Shantala om de kwaliteit van aanraking. Even met volle aandacht bij je kindje zijn en je gehaaste leven in een lagere versnelling zetten.

1. Aanvang en rondleiding

Jullie worden 10 minuten voor aanvang verwacht. Zo kunnen we rustig van start gaan.

Vervolgens krijg je een kleine rondleiding en mag je de baby uitkleden op de speciaal ontworpen commode. Hier zal de massage ook plaatsvinden.

2. Shantala massage

Gedurende de massage wordt er gebruik gemaakt van een speciale plantenolie die soja, sesam en amandel bevat én verrijkt is met 36 essentiële oliën die elkaars werking versterken. Je zult al snel merken dat jouw kleintje tot rust komt en intens geniet van deze behandeling.

3. Klaar met de massage

Je masseert jouw baby zelf onder begeleiding van een ervaren babymasseuse. Zij leert je de juiste technieken die je ook thuis kunt toepassen.

Jouw ervaring helemaal compleet maken? Ga dan voor het ‘Float & Massage’ arrangement’. Je baby start in dat geval met een heerlijke floating sessie. De massage vindt na het floaten plaats.

shantala massage de baby spa

De voordelen voor je baby

Shantala babymassage heeft een heleboel positieve effecten, zowel mentaal als lichamelijk. Wat voordelen op een rij:

 • Massage stimuleert de darmpjes van je baby. Daardoor verminderen krampjes, reflux en constipatie.
 • De Shantala babymassage is een fijn contactmoment tussen jou en je baby. Dat stimuleert de hechting en zorgt voor een gevoel van geborgenheid.
 • Veel baby’s zijn na een massage rustiger en slapen daardoor beter.
 • Masseren zorgt voor een daling van de hoeveelheid stresshormonen (adrenaline en cortisol). Daarnaast stimuleert het de aanmaak van de hormonen oxytocine en serotonine. Deze hormonen hebben invloed op het gevoel van geborgenheid en geluk.
 • De Shantala babymassage stimuleert de doorbloeding, spijsvertering en spierontwikkeling van je baby.

De voordelen voor ouders

Massage heeft niet alleen positieve effecten op je baby. Door je kind te masseren zul je zelf ook meer ontspannen. En die gelukshormonen worden ook bij jou extra aangemaakt tijdens de massage. Veel moeders met een postpartum depressie hebben baat bij het masseren van hun kind. Dit ontspannen moment van contact helpt bij de hechting. Ook voor vaders kan babymassage een hele fijne manier zijn om tijd door te brengen met hun kindje. Zeker als moeders borstvoeding geven kan de vader soms zo’n intens contactmoment missen.

Praktische informatie

 • Jullie worden 10 minuten voor aanvang verwacht. Zo kunnen we rustig van start gaan.
 • In het geval van de Shantala massage adviseren wij om de baby van tevoren niet te voeden.
 • Wij raden aan om de babymassage niet voor de vierde en in sommige gevallen de zesde week te starten. Voor die tijd is een massage te inspannend voor je baby.
 • Shantala babymassage is in principe voor elke baby geschikt. Vooral kindjes die veel huilen, onrustig zijn of last hebben van krampjes hebben er veel baat bij.
 • Foto’s en video’s maken mag! Plaats je foto’s of video’s online dan vinden we het leuk als je @debabyspa010 in je bericht tagt.
 • Let op: fotografeer of film geen andere gebruikers van de Baby Spa zonder toestemming!
 • Wij hebben handdoeken en massageolie. Voor de ouders hebben we drankjes en snacks. Koffie en thee zijn gratis.