Shantala Babymassage

Jouw baby volledig laten ontspannen? Kom dan eens langs voor een heerlijke babymassage. Onder begeleiding van een professioneel masseuse ga jij je kleintje zelf masseren. Ondertussen krijg je allerlei tips die je ook thuis kunt gebruiken. 

De Shantala babymassage is een vorm van totale lichaamsmassage voor baby’s. In India (waar deze massagevorm vandaan komt) is deze massage een onderdeel van de dagelijkse verzorging. Belangrijke uitgangspunten van Shantala babymassage zijn liefde en ontspanning. Het is een eenvoudige manier van massage die iedereen kan leren. Het is voor zowel ouders als kind een mooi moment van liefdevolle aandacht. Het gaat bij Shantala om de kwaliteit van aanraking. Even met volle aandacht bij je kindje zijn en je gehaaste leven in een lagere versnelling zetten. Daarnaast heeft het allerlei positieve effecten voor je kindje. Zo kan het de slaap verbeteren en krampjes verhelpen of voorkomen.

Zo ziet een Shantala babymassage eruit

1. Aanvang

Jullie worden 15 minuten voor aanvang verwacht. Zo kunnen we rustig van start gaan.

Vervolgens mag je de baby uitkleden op de speciaal ontworpen commode. Hierop zal de massage ook plaatsvinden.

2. Shantala massage

Gedurende de massage wordt er gebruik gemaakt van een speciale plantenolie die soja, sesam en amandel bevat én verrijkt is met 36 essentiële oliën. De oliën versterken elkaars werking. Je zult al snel merken dat jouw kleintje tot rust komt en intens geniet van deze behandeling.

3. Klaar met de massage

Je masseert jouw baby zelf onder begeleiding van een ervaren babymasseuse. Zij leert je de juiste technieken die je ook thuis kunt toepassen.

Jouw ervaring helemaal compleet maken? Ga dan voor het ‘Float & Massage’ arrangement’. Je baby start in dat geval met een heerlijke floatsessie. En hierna volgt de Shantala babymassage. 

De voordelen voor je baby

Shantala babymassage heeft een heleboel positieve effecten, zowel mentaal als lichamelijk. Wat voordelen op een rij:

 • Massage stimuleert de darmpjes van je baby. Daardoor verminderen krampjes, reflux en constipatie.
 • De Shantala babymassage is een fijn contactmoment tussen jou en je baby. Dat stimuleert de hechting en zorgt voor een gevoel van geborgenheid.
 • Veel baby’s zijn na een massage rustiger en slapen daardoor beter.
 • Masseren zorgt voor een daling van de hoeveelheid stresshormonen (adrenaline en cortisol). Daarnaast stimuleert het de aanmaak van de hormonen oxytocine en serotonine. Deze hormonen hebben invloed op het gevoel van geborgenheid en geluk.
 • De Shantala babymassage stimuleert de doorbloeding, spijsvertering en spierontwikkeling van je baby.

De voordelen voor ouders

Massage heeft niet alleen positieve effecten op je baby. 

 • Door je kind te masseren zul je zelf ook meer ontspannen. En die gelukshormonen worden ook bij jou extra aangemaakt tijdens de massage.
 • Veel moeders met een postpartum depressie hebben baat bij het masseren van hun kind. Dit ontspannen moment van contact helpt bij de hechting.
 • Ook voor vaders kan babymassage een hele fijne manier zijn om tijd door te brengen met hun kindje. Zeker als moeders borstvoeding geven kan de vader soms zo’n intens contactmoment missen.

Praktische informatie

 • Jullie worden 5 minuten voor aanvang verwacht. Zo kunnen we rustig van start gaan. Als u een kwartier of langer vertraagt bent, kan de afspraak helaas niet doorgaan.
 • Heb je een losse Shantala babymassage geboekt? Dan adviseren wij om de baby van tevoren niet te voeden.
 • Shantala babymassage is in principe voor elke baby geschikt. Vooral kindjes die veel huilen, onrustig zijn of last hebben van krampjes hebben er veel baat bij.
 • Foto’s en video’s maken mag! Plaats je foto’s of video’s online dan vinden we het leuk als je @debabyspanederland in je bericht tagt.
 • Let op: fotografeer of film geen andere gebruikers van de Baby Spa zonder toestemming!
 • Wij hebben handdoeken en massageolie. Voor de ouders hebben we drankjes en snacks. Koffie en thee zijn gratis.
 • Per baby mogen er twee volwassen bezoekers meekomen. Kinderen tot 10 jaar worden niet toegelaten, dit omdat zij een afleidende factor voor de baby’s kunnen zijn. Hiervoor maken wij GEEN uitzonderingen.