Herinneringen maken en bewaren met je baby

by in Algemeen 13 februari 2023

Al voordat je baby geboren is kun je herinneringen maken van je buik. Zo kan je een gips afdruk laten maken of een 3D print. Dit kun je doen met je partner, familie of vriendinnen. Die herinneringen kun je ophangen of neerzetten. Wat je ook kunt doen is een boekje maken en daar alles inschrijven wat je in je zwangerschap mee maakt. De eerste echo, schopjes of eerste keer de hik in je buik.

Herinneringen vanaf de geboorte

Je wilt natuurlijk alles van voor en na de geboorte van je baby herinneren. Dus hoe leuk is het dan om die herinneringen op te schrijven in een boekje/fotoalbum of bijvoorbeeld in een speciale doos te stoppen. Leuke dingen die je op kunt schrijven zijn hoe het de eerste keer in De Baby Spa was of de eerste keer naar buiten. Hoe de eerste vakantie is of de eerste verjaardag en de verjaardagen daarna! Mét foto’s natuurlijk, want hoe leuk is het als je van ieder jaar kunt zien hoe je baby/kind gegroeid en veranderd is!

Geboorte kist of doos

Ook is het erg leuk om persoonlijke dingen in een speciale doos te bewaren. Met bijvoorbeeld de positieve zwangerschap test met datum waarop je hem gedaan hebt, eerste echo en het eerste pakje! Ook is het leuk om daar een geboorte kaartje in te doen en de kaartjes die je ontvangen hebt met leuke berichtjes voor de baby! Later als je baby wat groter is kun je er ook de eerste tekening of het eerste knutselwerkje er in doen. 

Afdruk van baby handje of voetje

Een van de schattigste dingen om te doen is een afdruk maken van een handje of voetje. Dit kan je zelf heel makkelijk doen met verf en papier. Maar je kunt het ook doen met zoutdeeg of klei. Rol het deeg of klei uit met een roller en duw daarna voorzichtig het handje en/of voetje erin! Je kunt hem dan nog versieren met naam en geboorte datum! Laat dit goed drogen voordat je het eventueel gaat verven. Als hij af is kun je het in een leuk lijstje doen en je hebt voor altijd een mooie herinnering aan jouw baby!

Zelf herinneringen maken

Je maakt uiteraard zelf herinneringen met je baby door dingen met je baby te ondernemen.
Zo kun je je baby ook voor het eerst mee nemen naar De Baby spa voor de eerste keer Floaten en shantala massage. Voor de ouders een leuke herinnering die je vast kunt leggen en voor de baby heerlijk ontspannen! Dit kun je bij ons al doen vanaf dat je baby 2 weken oud is! Bij ons boek je de float en shantala massage al vanaf €40,-.