Zwemmen met je baby

by in Babyfloat, Shantala babymassage 27 februari 2023

Je gaat met je kleine zwemmen maar waar moet je allemaal rekening mee houden? Wat draagt je kleine tijdens jullie zwemochtendje? Vanaf wanneer kan je zwemmen met een baby? Er komt nog meer bij kijken dan je denkt ???? In deze blog gaan we het allemaal bespreken! Lees je mee?

Vanaf wanneer kan je zwemmen met jouw baby?

De kleine mag gaan zwemmen als hij zijn eerste vaccinatie gehad heeft. Meestal is dit bij 2 maanden. Veel consultatiebureaus raden aan om te wachten tot 3 maanden want je kleine kan dan snel onderkoelt raken. Als de kleine koorts heeft, hoest of vlak na een vaccinatie kan je beter niet gaan zwemmen. In het begin is het verstandig om rustig te beginnen en de kleine te laten wennen aan het water. Begin bijvoorbeeld eerst met 15 minuten en doe met stapjes steeds 5 minuten erbij. Een half uurtje is genoeg voor de kleine om lekker te zwemmen en spetteren! Ook moet je er opletten dat je naar een zwembad gaat waar het water minimaal een temperatuur van 31,5 graden heeft.

Wat neem je mee met babyzwemmen?

Als je gaat zwemmen met de kleine is dat natuurlijk een hele onderneming. Dus wat neem je mee? Uiteraard is zwemkleding niet geheel overbodig tijdens het zwemmen ???? Misschien heb je al een tijdje een leuk zwembroekje of badpakje in de kast liggen en kan je hem nu eindelijk gaan gebruiken! Daarnaast moet je ook je zwemluiers niet vergeten. Neem er voor de zekerheid 2 of 3 mee. Voor tijdens het zwemmen is het fijn om een zwemband mee te nemen waar de kleine in kan dobberen en spetteren, een intex baby float, baby float ring of zwemvleugeltjes maar hier moeten ze wel al wat ouder voor zijn. Ook is het leuk om wat speeltjes mee te nemen voor het zwemmen zoals een bad eendje of een leuke bal. Voor na het zwemmen is het fijn een badcape mee te nemen of een grote handdoek/hydrofiele doek om de kleine mee in te wikkelen als je klaar bent met zwemmen.

Babyfloaten bij De Baby Spa

Wil je zelf niet gaan zwemmen maar wil je wel dat je kleine lekker kan dobberen in een babyfloat? Kom dan lekker genieten met de kleine bij De Baby Spa. Waarbij een zwembad niet specifiek rekening houdt met baby’s, doet De Baby Spa dat zeker wel! Het water in onze badjes is namelijk helemaal gezuiverd, chloorvrij en hebben een temperatuur van tussen de 35 en 37 graden. Onder andere hierdoor mag de kleine bij ons al vanaf 2 weken komen en het is ook erg goed voor de gezondheid van de kleine. Zo kan het helpen bij krampjes, slapeloosheid, reflux, etc. Bij de Float & Shantala babymassage gaat de kleine eerst 20 minuten dobberen met een speciale babyfloat om zijn nek en daarna krijgt hij/zij een heerlijke Shantala babymassage uitgevoerd door papa of mama zelf. Natuurlijk krijg je wel een begeleiding van een professionele baby masseuse in de vorm van een mini babymassage cursus. Dit kan alleen, maar ook samen met een vriendje of vriendinnetje.

Verder hoef je bij ons vrijwel niets mee te nemen naar je bezoek. Wij hebben de zwemluiers, hydrofiele doeken, baby massage oliën, etc. Ideaal dus! ???? Het enige wat je mee zou kunnen nemen is een speentje bijvoorbeeld voor als de kleine daar behoefte aan heeft.