VEELGESTELDE VRAGEN

Vind hier veel antwoorden op de meest gestelde vragen

Ja zeker! Op het moment dat je een aanvullende zorgverzekering ‘jij & jonge kinderen’ bij NN hebt, worden jouw  Floatsessies tot €150 per jaar vergoed!

Aangezien je bij ons al een arrangement boekt vanaf €30,-, kan je dus 5 keer per jaar komen Floaten en wordt dit volledig vergoed! 

Sinds 20 december 2021 zijn onze actieprijzen, die wij meer dan twee jaar met succes hebben gehanteerd, verlopen. 

Wij proberen altijd voor leuke extraatjes te zorgen tijdens een bezoek en daarom zullen wij de tarieven iets verhogen, maar nog steeds zullen wij een van de goedkoopste Baby Spa’s blijven, zodat een bezoek voor iedereen toegankelijk zal blijven.

Mocht je nog een cadeaubon hebben liggen; het bedrag wat op de cadeaubon vermeld wordt is geldig, niet het arrangement waarvoor het bedoeld was! De cadeaubon is ter waarde van een bedrag en niet van een arrangement.

 • Ben je verhinderd? Dan verzoeken wij je minimaal 24 uur voorafgaand aan de afspraak te annuleren. Dit kan per e-mail en is definitief na bevestiging. Wanneer je niets met ons hebt afgesproken en niet komt opdagen kunnen wij helaas geen geld of tegoed retourneren. Omdat wij dan onnodige kosten hebben gemaakt.
  (Denk aan het vullen en gereserveerd houden van een badje en personeelskosten etc.)
 • Bij annulering geven wij GEEN geld retour voor (aan)betalingen of tegoedbonnen. Na annulering kan je binnen 14 dagen een nieuwe afspraak inplannen. Wanneer dit niet binnen 14 dagen gebeurd, ben je alsnog uw geld kwijt.
 • Je dient er zelf rekening mee te houden dat de baby op de dag van de afspraak niet ouder is dan 8 maanden. Indien dit wel het geval is geven wij ook geen geld retour. Indien jouw baby tussen de 8-12 maanden oud is, kan je een Fun Float arrangement boeken.

Zorg altijd dat je op tijd bent voor de afspraak. Het liefst ongeveer 5 minuutjes van tevoren. Uiteraard kan het gebeuren dat je iets vertraagd bent. Bel dan even naar De Spa, zodat we ervan op de hoogte zijn.

Als je een kwartier of langer vertraagd bent, zal de sessie helaas niet door kunnen gaan. Dit omdat wij dan niet meer de tijd hebben voor jullie volledige sessie in verband met de andere afspraken die nog op de planning staan. Rust staat natuurlijk centraal tijdens een sessie en dat is helaas niet haalbaar op het moment dat u later bent dan een kwartier.

Nee, bij ons hoef je geen QR code te laten zien voordat je toegelaten wordt. Iedereen is bij ons van harte welkom, zolang je geen corona gerelateerde klachten ervaart.

Per baby mogen maximaal twee bezoekers meekomen naar de afspraak.

Kinderen onder de 10 jaar worden niet toegelaten. Zij kunnen een afleidende factor voor de baby of andere gezinnen zijn. Wij willen een ontspannen en rustige omgeving creëren. Er gelden hiervoor GEEN uitzonderingen!

Voor meer uitleg hierover willen we u graag doorverwijzen naar onze eerder geschreven blog.

 • Vanaf 14 dagen tot 12 maanden oud. Onze reguliere arrangementen met de nekfloat zijn geschikt voor baby’s tot 8 maanden oud. Na 8 maanden wordt de baby te druk en te groot voor het badje en kan hij/zij gaan staan en afzetten in het badje. Voor baby’s van 8-12 maanden oud hebben wij het Fun Float arrangement met een speciale zitband.
 • Premature baby’s of baby’s met fysieke achterstanden kunnen vaak tot 8/9/10/11 maanden zelfs nog bij ons terecht met de nekband.
 • Dit dient altijd in overleg met De Baby Spa te gaan wanneer je nog nooit bij ons bent geweest!
 • Bij ons zijn ook premature baby’s welkom vanaf 2 weekjes oud! Onze nekbanden zullen goed aansluiten aan het nekje, waardoor het 100% veilig zal zijn! Wel is het erg intensief voor zo’n kleintje, dus adviseren wij altijd om zelf in te schatten of jouw kleine het vol zou kunnen houden.

Een sessie duurt ongeveer 45/60 min. Jouw baby zal ongeveer 10 tot 20 min in het water floaten, afhankelijk van hun reactie bij het eerste bezoek. Hoe vaker jouw baby komt des te meer hij/zij langer wilt of kan floaten (tot max 30 min). Het floaten word vervolgd door een shantala babymassage. De massage wordt uitgevoerd door één van de ouders/verzorgers onder begeleiding van een gecertificeerd babymasseuse. Alle medewerkers bezitten een recente EHBO diploma.

Je baby moet niet hongerig of moe zijn, anders zal hij/zij niet het beste uit de sessie halen. Hydrotherapie is namelijk niet te vergelijken met badderen/douchen of zwemmen in een zwembad, het kost veel energie! Let op: Graag willen we je vragen om je baby thuis te voeden zodat het nooit te druk wordt in onze zaak. Zelf adviseren wij om je baby maximaal een uur van te voren nog voor het laatst te voeden.

Na voldoende slaaprust en een vol buikje. Voor jonge baby’s kan dit zowel ’s ochtends als ’s middags. Voor de wat oudere en die vaker De Baby Spa bezocht hebben kan dit ook op een ander tijdstip.

Jouw baby krijgt geen optimaal voordeel van de float sessie als ze moe aankomen. Je baby raakt dan erg vermoeid en is het voor hen moeilijk om opnieuw in slaap te vallen. We raden het ook af om voor of na de sessie te winkelen, lunchen of naar lawaaierige plekken te gaan zoals kinderfeestjes of restaurants. Baby’s worden hierdoor veel te veel gestimuleerd met negatieve prikkels waardoor ze juist onrustig worden. 

De baden worden gevuld met gezuiverd water, chloorvrij en met de juiste temperatuur tussen 35 ° C en 37 ° C.  De baden worden gereinigd na elke sessie. 

 • Zwemluier, 100% warme pure massage olie, warme badcapes en handdoeken. 
 • Na het floaten wordt je baby in een zachte, warme badcape gewikkeld. Al onze badcapes en handdoeken worden gewassen met ongeparfumeerde wasmiddel.
 • Na het floaten zal je baby genieten van een massage met behulp van pure biologische oliën om hun huid zacht en gehydrateerd te houden. De massage omvat zachte oefeningen om flexibiliteit en kracht op te bouwen.
 • Drijfring, dit materiaal is BPA vrij en volledig veilig volgens de Europese norm. Onze drijfringen voldoen aan de Europese veiligheidseisen CE (EN71), die de standaarden zijn voor de veiligheid van kinderartikelen in Europa. Bij de Fun Float gebruiken wij een zitband, deze is op dezelfde manier gemaakt als onze nekband.
 • Koffie (gratis), natuurlijke thee (gratis), water en wat lekkers.
 • Gratis geprinte foto van je bezoek. Mits je deze via je eigen Instagram kanaal kunt posten. (Enkel op beschikbaarheid!)

Dat mag, we begrijpen dat ouders speciale ervaringen graag willen vastleggen. Houd er echter rekening mee dat de sessie moet worden beschouwd als een ontspannen ervaring en een hechting moment voor ouders en baby’s. Baby’s raken geïrriteerd als camera’s continu op hen zijn gericht. Flitsen zijn verboden. Ook vragen wij je geen andere baby’s/ouders op een foto of film vast te leggen.
Dit om de privacy van andere baby’s en hun ouders te waarborgen. 
Mocht je foto’s of video’s op social media plaatsen zouden wij het fijn vinden om @debabyspanederland te taggen.

Let op met wat je van je baby online plaatst!

Een baby die pas is gevaccineerd, mag binnen de volgende 72 uur helaas niet deelnemen aan een float sessie. Dit geldt ook voor een baby met griep, hoest, koorts, virusinfectie, enz. Wanneer uw baby volledig is hersteld kan hij/zij deelnemen aan een sessie.

Dit is aan jou als ouder. Sommige ouders willen twee keer per week deelnemen. Sommigen geven de voorkeur aan één keer per week, of één keer per twee weken.

Helaas mogen wij geen huisdieren toelaten dit ivm hygiene en allergie van eventuele andere bezoekers.

Mocht je iets vergeten/kwijtraken tijdens je bezoek in onze baby spa zullen wij natuurlijk onze uiterste best doen dat jouw spullen weer netjes bij jou terecht komen. Als wij dergelijke spullen tegen komen, leggen wij deze voor je achter en proberen we je hierover in te lichten. Hiervoor kun je ons natuurlijk altijd ook zelf bellen of mailen.

Wel blijven jouw eigen spullen natuurlijk jouw eigen verantwoordelijkheid, en zijn wij niet aansprakelijk als er iets kwijtraakt of kapot gaat in onze spa. 

Onze acties zijn altijd geldig vanaf het moment dat ze online staan tot aan het moment dat ze weer offline zijn.

Het is dus ook niet mogelijk om jouw, al bestaande, afspraak met terugwerkende kracht te laten verrekenen met een actie die later pas online is gekomen.

Onze cadeaubonnen zijn 2 jaar geldig vanaf de datum dat de cadeaubon is besteld. Bij het maken van je afspraak kan je de cadeaubon code invullen om je tegoed te verzilveren. 

Stel een vraag

Staat jouw vraag er niet tussen? Laat deze dan hier achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.