VEELGESTELDE VRAGEN
Vind hier veel antwoorden op de meest gestelde vragen
 • Bent u verhinderd? Dan verzoeken wij u minimaal 24 uur voorafgaand aan de afspraak te annuleren. Dit kan per e-mail en is definitief na bevestiging. Wanneer u niets met ons heeft afgesproken en niet komt opdagen kunnen wij helaas geen geld retourneren. Omdat wij dan onnodige kosten hebben gemaakt.
  (Denk aan het vullen en gereserveerd houden van een badje en personeelskosten etc.)
 • Bij annulering geven wij GEEN geld retour voor (aan)betalingen of tegoedbonnen. Na annulering kunt u binnen 14 dagen een nieuwe afspraak inplannen. Wanneer dit niet binnen 14 dagen gebeurd, bent u alsnog uw geld kwijt.
 • U dient er zelf rekening mee te houden dat de baby op de dag van de afspraak niet ouder is dan 8 maanden. Indien dit wel het geval is geven wij ook geen geld retour.
 • Vanaf 14 dagen tot 8 maanden. Na 8 maanden wordt de baby te druk en te groot voor het badje en kan hij/zij gaan staan en afzetten in het badje. 
 • Premature baby’s of baby’s met fysieke achterstanden kunnen vaak tot 8/9/10/11 maanden zelfs nog bij ons terecht.
 • Dit dient altijd in overleg met De Baby Spa te gaan wanneer je nog nooit bij ons bent geweest!

Een sessie duurt ongeveer 45/60 min. Uw baby zal ongeveer 10 tot 20 min in het water floaten, afhankelijk van hun reactie bij het eerste bezoek. Hoe vaker uw baby komt des te meer hij/zij langer wilt of kan floaten (tot max 30 min). Het floaten word vervolgd door een shantala babymassage. De massage wordt uitgevoerd door één van de ouders/verzorgers onder begeleiding van een gecertificeerd babymasseuse. Alle medewerkers bezitten een recente EHBO diploma.

Uw baby moet niet hongerig of moe zijn, anders zal hij/zij niet het beste uit de sessie halen. Hydrotherapie is namelijk niet te vergelijken met badderen/douchen of zwemmen in een zwembad, het kost veel energie! We hebben een “mom room” waar u uw baby kunt voeden voor of tussen een float sessie en babymassage bij De Baby Spa.

Na voldoende slaaprust en een vol buikje. Voor jonge baby’s kan dit zowel ’s ochtends als ’s middags. Voor de wat oudere en die vaker De Baby Spa bezocht hebben kan dit ook op een ander tijdstip.

Uw baby krijgt geen optimaal voordeel van de float sessie als ze moe aankomen. Uw baby raakt dan erg vermoeid en is het voor hen moeilijk om opnieuw in slaap te vallen. We raden het ook af om voor of na de sessie te winkelen, lunchen of naar lawaaierige plekken te gaan zoals kinderfeestjes of restaurants. Baby’s worden hierdoor veel te veel gestimuleerd met negatieve prikkels waardoor ze juist onrustig worden. 

De baden worden gevuld met gezuiverd water, chloorvrij en met de juiste temperatuur tussen 35 ° C en 37 ° C.  De baden worden gereinigd na elke sessie. 

 • Zwemluier, 100% warme pure massage olie, warme badcapes en handdoeken. 
 • Na het floaten wordt uw baby in een zachte, warme badcape gewikkeld. Al onze badcapes en handdoeken worden gewassen met ongeparfumeerde wasmiddel.
 • Uw baby wordt bij elk bezoek gewogen.
 • Na het floaten zal je baby genieten van een massage met behulp van pure biologische oliën om hun huid zacht en gehydrateerd te houden. De massage omvat zachte oefeningen om flexibiliteit en kracht op te bouwen.
 • Drijfring, dit materiaal is BPA vrij en volledig veilig volgens de Europese norm. Onze drijfringen voldoen aan de Europese veiligheidseisen CE (EN71), die de standaarden zijn voor de veiligheid van kinderartikelen in Europa.
 • De muziek is gekozen om u en uw baby te kalmeren.
 • Mom room waar u uw baby rustig kan voeden. In de mom room kunt u gebruik maken van een comfortabele stoel, flessenverwarmer en een voedingskussen. 
 • Koffie (gratis), natuurlijke thee (gratis), water en wat lekkers.

We accepteren slechts twee volwassenen voor elk babybezoek en geen kinderen, behalve uw baby word toegelaten omdat we een ontspannende en rustige omgeving aan onze baby’s willen bieden. Een derde persoon word helaas niet geaccepteerd en vriendelijk gevraagd om buiten De Baby Spa te wachten. Wij hebben namelijk geen aparte wachtruimte. 

Bij een privé sessie is het wel mogelijk om extra personen mee te nemen.

Dat mag, we begrijpen dat ouders speciale ervaringen graag willen vastleggen. Houd er echter rekening mee dat de sessie moet worden beschouwd als een ontspannen ervaring en een hechting moment voor ouders en baby’s. Baby’s raken geïrriteerd als camera’s continu op hen zijn gericht. Flitsen zijn verboden. Ook vragen wij je geen andere baby’s/ouders op een foto of film vast te leggen.
Dit om de privacy van andere baby’s en hun ouders te waarborgen. 
Mocht je foto’s of video’s op social media plaatsen zouden wij het fijn vinden om @debabyspanederland te taggen.

Let op met wat je van je baby online plaatst!

Een baby die pas is gevaccineerd, mag binnen de volgende 72 uur helaas niet deelnemen aan een float sessie. Dit geldt ook voor een baby met griep, hoest, koorts, virusinfectie, enz.). Wanneer uw baby volledig is hersteld kan hij/zij deelnemen aan een sessie.

Dit is aan u als ouder. Sommige ouders willen twee keer per week deelnemen. Sommigen geven de voorkeur aan één keer per week, of één keer per twee weken.

Helaas mogen wij geen huisdieren toelaten dit ivm hygiene en allergie van eventuele andere bezoekers.

Stel een vraag

Staat jouw vraag er niet tussen? Laat deze dan hier achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.