Verlichting van baby krampjes

by in Babyfloat, Shantala babymassage 5 juni 2023

Een veel voorkomend probleem bij baby’s zijn baby buikkrampjes. Het is erg vervelend voor jouw baby want het kan veel pijn doen en ongemakkelijk zijn. Gelukkig zijn er een aantal dingen die jij als ouder kan doen om de krampjes te verlichten. In deze blog bespreken we een aantal van deze tips!

Waarom hebben baby’s krampjes?

De spijsvertering van je baby is nog onvolgroeid en kan daarom vatbaar zijn voor baby darmkrampjes. Er zijn verschillende redenen waarom baby’s deze ongemakken kunnen ervaren. De darmen van een baby moeten wennen aan het verwerken van eten. Dit kan even duren, waardoor er ongemakken en krampjes kunnen ontstaan. Ook kan het zijn dat je baby lucht inslikt tijdens het voeden. Vaak is dit zo als ze te snel drinken of in een verkeerde houding zitten. Als een baby te veel gegeten heeft kan dat ook de spijsvertering belasten waardoor hij ook last kan krijgen van buikkrampjes.

Wat helpt bij krampjes baby?

Er zijn gelukkig veel manieren waarop je baby krampjes kunt verlichten. De meest bekende is een fietsbeweging maken met de benen van je baby terwijl hij op zijn rug ligt. Dit helpt de darmbeweging te stimuleren en kan gasvorming verminderen. Een warme pittenzak op het buikje van je baby leggen verlicht ook het ongemak wat een baby kan hebben van krampjes omdat de temperatuur comfortabel en veilig is voor je baby. Ook kan je uit laten zoeken of je baby misschien overgevoelig is voor bepaalde voedingsstoffen. Ga hiervoor naar een dokter of een lactatiekundige.

Baby floaten en een shantala massage bij buikkrampjes

Naast de hierboven genoemde methode kun je natuurlijk ook bij ons langs komen in de baby spa Rotterdam. Door het baby floaten in het warme water kan je baby zijn spieren ontspannen, dit helpt bij het verminderen van spanning in de buik. Ook helpt wiegen in het water je baby te kalmeren en de pijn en het ongemak van de krampjes te verminderen. Als je baby heerlijk heeft gefloat krijgt je baby nog een shantala massage gegeven door jezelf. Onze baby masseuse doet de technieken voor op een pop zodat jij ze op je baby na kan doen. Door de buikmassage bij je baby wordt de spijvertering bevorderd en kan gas wat vast zit vrijkomen. Bovendien heeft een babymassage een rustgevend effect op je baby waardoor stress en spanning verminderen. Genoeg redenen om snel jouw Float & shantala baby massage te boeken!