Leuke dingen die je kunt doen op een babyshower

by in Babyfloat, Shantala babymassage 20 februari 2023

Het is natuurlijk erg speciaal als je dochter, zus of vriendin zwanger is. Hoe leuk is het dan om voor diegene een leuke babyshower te geven en de aanstaande moeder in het zonnetje te zetten! Maar wie nodig je uit, welke activiteiten plan je, wat ga je doen en wat geef je cadeau? Vaak heb je het hier al met de aanstaande moeder over gehad wat haar wensen zijn en kan je hier rekening mee houden.  

Wat is een baby shower?

Een babyshower is een feestje die speciaal georganiseerd wordt voor de aanstaande moeder waarin zij in het zonnetje gezet wordt. Meestal organiseert je moeder, zus of je vriendinnen dit voor je en is dit natuurlijk een leuke verassing! Een babyshower is te vergelijken met het kraamfeest wat wordt gegeven als de kleine geboren is waarbij iedereen de kleine kan komen bewonderen en beschuit met muisjes gegeten kan worden.

Wie nodig je uit?

Bij een baby shower worden traditioneel gezien alleen vrouwen uitgenodigd (schoon) moeder, (schoon)zussen, beste vriendinnen, tantes en/of nichten. Maar laat je niet beperken en nodig vooral iedereen uit die de aanstaande moeder erbij wilt hebben.

Welke activiteiten plan je en wat ga je doen?

Wat je gaat doen met een baby shower hangt altijd af aan de aanstaande moeder en wat zij leuk vind om te doen? Houd ze van spelletjes zoals vieze luiers verschonen op een pop of is ze meer van een high tea. Maak zelf lekker hapjes voor de high tea en verzin wat leuke activiteiten voor erna zoals het versieren van slabbetjes of een romper. Je kan dit uiteraard ook combineren dat je eerst een spelletje doet zoals zo snel mogelijk een flesje leeg drinken en daarna lekker eten. Ook is het erg leuk om iedereen die er is een leuk persoonlijk kaartje te laten schrijven met een boodschap of wens voor de aanstaande moeder en de kleine. Versier de leuke kaartjes en stop ze in een doosje. Zo kan de aanstaande moeder samen met de kleine jullie boodschappen en wensen lezen als de kleine later groot is en heeft ze een mooie herinnering. 

Wat geef je cadeau?

Wat geef je aan iemand die op het punt staat moeder te worden? Ook dit is erg afhankelijk van wat de aanstaande moeder leuk vind en wat er eventueel nog op haar baby uitzetlijst staat. Vraag aan de aanstaande moeder om een lijstje te maken en stuur deze mee met de uitnodigingen! Ook is het erg leuk om een cadeaubon te geven van De Baby Spa zodat als de kleine geboren is ze lekker kunnen komen genieten met elkaar van een heerlijke float en shantala massage. Bij de float en shantala gaat de kleine eerst lekker dobberen en floaten in een lekker voorverwarmt bubbelbadje. Deze sessie duur ongeveer 10-20 minuten dit hangt een beetje af van hoe de kleine reageert. Daarna gaat de kleine lekker genieten van een heerlijke shantala babymassage die gegeven wordt door jullie zelf! De masseuse doet dit voor op de pop en jullie doen het vervolgens na bij de kleine! Een hele ervaring die je dan cadeau geeft voor zowel de aanstaande moeder als de kleine.