Wat ga je doen als je baby slaapt?

by in Algemeen 27 maart 2023

Het is natuurlijk heerlijk als je baby slaapt ???? Je hebt eindelijk een momentje voor jezelf om bij te komen. Je kunt natuurlijk ook even lekker een powernap gaan doen, maar er zijn vaak zo veel dingen die je nog moet doen waar je niet aan toe gekomen bent omdat de baby al je aandacht vraagt. In deze blog lees je een aantal dingen die je kunt gaan doen als je baby lekker slaapt ????

Het huishouden

Als de baby lekker in zijn bedje zijn middagslaapje doet heb jij alle tijd om het huishouden te doen. Wij weten dat het de minst leuke taak in je huis is maar met een baby wel hard nodig. Sommige baby’s vinden het geluid van jou die schoonmaakt of stofzuigt zelfs fijn. Het geluid van een stofzuiger is een soort white noise voor een baby. White noise is een geluid wat erg monotoon is, als je baby dat hoort dan hoort hij minder van de geluiden om hem heen waardoor hij makkelijker doorslaapt. Je helpt je baby dus terwijl jij je huis schoon maakt ????

Werken met een baby

Als je zwangerschap verlof erop zit moet jij natuurlijk weer gaan werken. Je baby is nog te klein om te weten wat dat is en zal daar als hij thuis is dan ook geen rekening mee houden. Als je baby lekker op bed ligt is het voor jou even tijd om rustig door te werken. Zorg wel dat je een goede babyfoon hebt waar je de kleine op in de gaten kan houden.

Afspreken met vrienden

Je kunt natuurlijk altijd afspreken met je vrienden. Die hebben misschien ook al kinderen en zullen helemaal snappen dat je daar veel mee bezig bent. Het moment dat je baby lekker ligt te slapen is wel een fijn moment om af te spreken om lekker even bij te kletsen en alles te delen en bij te tanken.

Een momentje voor jezelf

Als de baby slaapt is het natuurlijk ook de perfecte tijd om even een momentje voor jezelf te nemen. Neem een heerlijke zwangerschapsmassage (Dan wel even een oppas regelen natuurlijk ????) en kom even helemaal tot rust. Kijk die film of serie die je al zo graag wilt kijken of slaap even een beetje bij. Na die gebroken nachten kun je dat natuurlijk wel gebruiken.

Als je baby wakker is geworden

Is je baby net wakker geworden dan is het de perfecte tijd om een bezoekje te brengen aan de baby spa voor een heerlijke float sessie. Omdat ze dan helemaal uitgerust zijn halen ze het meeste uit hun sessie en kunnen ze er optimaal van genieten.