Baby speelgoed

by in Algemeen 20 maart 2023

Baby’s moeten geëntertaind worden, spelen is een van de meest belangrijke manieren waarop je baby de wereld gaat ontdekken. Maar er zijn zo veel speeltjes voor baby’s op de markt dat het lastig kan zijn om te bepalen welke speeltjes geschikt zijn voor jou baby. In deze blog lees je een aantal tips die je kunnen helpen met het kiezen van het juiste speelgoed.

Veiligheid van baby speeltjes

De veiligheid van je baby staat natuurlijk altijd voorop als het gaat om speelgoed. Het speelgoed mag geen kleine losse onderdelen bevatten die los kunnen komen, geen scherpe randen of punten en mogen uiteraard niet giftig zijn. Koop altijd speelgoed die geschikt is voor de leeftijd van jouw baby. Veel speelgoed hebben een aanbevolen leeftijd op de verpakking staan die je kunt controleren voordat je het gaat kopen.

Leerzaam speelgoed

Baby’s leren door te spelen en hun zintuigen te gebruiken. Kies bijvoorbeeld een speeltje met verschillende texturen, kleuren en/of geluiden. Speelgoed dat rammelt en/of knispert zijn goed voor de ontwikkeling van het gehoor van de baby. Houten speelgoed, stof of plastic zijn weer erg goed voor de tastzin en textuur ontwikkeling.

Mobiliteit en beweging speelgoed

Zodra baby’s beginnen met rollen, kruipen en lopen kunnen ze beginnen met speeltjes die ze aanmoedigen om te bewegen. Bijvoorbeeld speelgoedauto’s of ballen die ze kunnen gooien en achterna kunnen rennen. Ook loopfietsen zijn erg goed voor de ontwikkeling van je baby’s motoriek.

Speelgoed waar ze wat van leren

Er is genoeg speelgoed waar ze wat van kunnen leren. Het meest voorkomende speelgoed zijn de puzzels waarbij de vormen door gaten moeten duwen. Blokken zijn ook altijd leuk en daar kunnen ze ook weer van leren tellen, kleuren of stapelen. Dit zijn spelletjes waarbij je het denkvermogen maar ook de fijne motoriek van je baby stimuleert.

Baby speelgoed omdat het leuk is

Er zijn talloze keuzes als het gaat om baby speelgoed. Het belangrijkste is uit eindelijk dat je baby het leuk vindt om mee te spelen of mee te knuffelen. Wij hebben in de baby spa altijd leuke bad eendjes en ballen voor in het bad tijdens de fun float voor de baby’s om mee te spelen. Ook verkopen wij hele leuke en zachte knuffeltjes van happy horse in verschillende kleuren en kan je zelf bepalen wat er op het oortje geborduurd wordt.

De Baby Spa goed voor ontwikkeling en motoriek

Lekker met je baby naar de baby spa. Dit is niet alleen ontspannen maar ook goed voor de ontwikkeling en motoriek van de kleine. Zo is het goed voor het slaapritme en kalmeert het (onrustige) baby’s. Maar ook bevordert het de longcapaciteit en versterkt het de spieren en botten van je baby. Niet is het alleen goed voor de motoriek maar een float en shantala versterkt ook de emotionele en psychomotorische ontwikkeling van een baby. Genoeg redenen dus om heerlijk met je baby om heerlijk bij ons te komen genieten van een float sessie ????