De voordelen van een babymassage!

by in Shantala babymassage 11 september 2023

Wist jij al dat een bezoek aan de baby spa super veel voordelen met zich mee brengt? Een babymassage is namelijk niet alleen ontspannend, maar het heeft ook positieve effecten voor de baby. Bij debabyspa geven de ouders zelf de shantala massage. Dit brengt ook nog eens voordelen met zich mee voor de ouders zelf. In deze blog lees je alles over de voordelen van de shantala babymassage!

Voordelen babymassage voor de baby

Een babymassage heeft zowel mentale als lichamelijke voordelen! Zo stimuleert de baby massage de darmpjes van je kleine. Dit verminderd de krampjes, reflux en constipatie van de baby. Daarnaast stimuleert het ook nog eens de doorbloeding, spijsvertering en spierontwikkeling van baby’s.

Een baby die vrolijk is en heerlijk slaapt, dat klinkt perfect. De shantala babymassage heeft hier ook effect op. Het masseren van de baby zorgt namelijk voor een daling van de hoeveelheid stresshormonen en stimuleert het de aanmaak van oxytocine en serotonine. Deze twee hormonen hebben invloed op het gevoeld van geborgenheid en geluk. Uit ervaring is ook gebleken dat baby’s na het bezoek aan de baby spa rustiger zijn en daardoor beter slapen.

Voordelen shantala massage voor de ouders

Niet alleen de baby’s hebben voordeel aan een baby massage. Ook voor de ouders breng het namelijk voordelen met zich mee. Bij De Baby Spa wordt de babymassage uitgevoerd door de ouders zelf. Dit zorgt voor een heerlijk ontspannen moment voor de ouders. De aanrakingen met de kleine zorgen ervoor dat er meer geluk hormonen worden aangemaakt en het verbeterd de hechting tussen ouder en kind.

Daarnaast hebben moeders met een postpartum depressie baat bij het masseren van de baby. In een drukke periode zorgt het masseren van je kleine voor een heerlijk rustmoment. Zo kan je echt even genieten van het moment en de baby zelf. Vaders missen soms een intens moment met de baby. De moeder geeft borstvoeding en is veel met de baby bezig en vaders hebben hierdoor soms wat minder contactmomenten. Bij een bezoek aan debabyspa kan de vader echt even genieten van een intiem moment met de baby!

Wil je zelf de voordelen van een shantala massage ervaren? Boek dan snel een babymassage bij ons en kom genieten. Een shantala massage kan je ook combineren met een baby float. Bij een float en shantala gaat de baby eerst heerlijk bubbelen en vervolgens kan je zelf de babymassage geven! Kom langs en ervaar de voordelen van een bezoek!