De eerste mijlpalen van jouw baby

by in Algemeen, Babyfloat 3 april 2023

Als je baby net geboren is zijn er al snel de eerste mijlpalen van jouw baby. De eerste mijlpalen zijn natuurlijk momenten waar je het liefste de tijd even stilzet zodat je nog net even langer van dat moment kunt genieten! Helaas is dit natuurlijk niet mogelijk. Tijdens het eerste jaar van je baby zijn er best veel mijlpalen en eerste keren zoals de eerste lach of de eerste keer een fruithapje. In deze blog bespreken we de eerste grote mijlpalen van jouw baby!

De eerste lach van de baby

De eerste lach van je baby is natuurlijk een memorabel moment en je pakt natuurlijk het liefste gelijk je camera of mobiel erbij om dit moment vast te leggen. De eerste onbewuste glimlach zie je al na een paar dagen maar als je baby een paar weken ouder is gaat hij ook lachen als hij je stem hoort. Pas na ongeveer 3 maanden gaat je baby bewust lachen als je bijvoorbeeld een liedje voor hem zingt of met hem speelt.

De eerste keer omrollen

Wanneer begint je baby met omrollen? Zodra de spieren van je baby genoeg ontwikkeld zijn kan je baby gaan omrollen. Meestal is dit tussen de 4 en 6 maanden. Vanaf dat moment moet je natuurlijk goed opletten als je even weg loopt bij je baby tijdens het verschonen of in jullie bed.

De eerste keer een vast hapje

Het is natuurlijk een intiem moment om je baby een fles te geven of borstvoeding. Dan is het een mijlpaal als je baby ineens vast eten begint te eten. Als je baby rond de 6 maanden is kan je beginnen met het oefenen van het eten van hapjes. Met deze oefen hapjes kan je baby alvast wennen aan de smaak en structuur van vast eten. Deze hapjes zijn niet in de plaats van borstvoeding of een flesje.

De eerste keer brabbelen

Als je baby tussen de 4 en 5 maanden oud is zal hij beginnen met brabbelen. Het is toch een bijzondere mijlpaal als je baby ineens tegen je begint te kletsen! Hij gaat dan zijn eigen stem ontdekken en begint met kleine klanken. Naast dat hij zijn stem ontdekt is het ook erg goed voor de taalontwikkeling van jouw baby.

Mijlpaal kaarten voor een baby

Je kan natuurlijk niet genoeg foto’s maken van je eigen baby. Maar hoe leuk is het dan om foto’s te maken met leuke mijlpaalkaarten. Er zijn verschillende mijlpaal kaarten waar je leuke foto’s mee kunt maken als je baby bijvoorbeeld 1 maand is of 2 maanden en zo door! Maar het is bijvoorbeeld ook leuk voor de eerste tand of eerste hapje.

De eerste keer baby spa

De eerste keer naar de baby spa. Dit is natuurlijk voor je baby erg spannend. Maar dit is wel een erg leuke ervaring en ook erg goed voor je baby. Naast dat de float & shantala erg goed is voor de ontspanning van de baby is het ook erg goed voor de ontwikkeling. Om deze herinnering vast te leggen vragen wij onze gasten een foto te posten op Instagram en ons daarin te taggen @debabyspanederland dan printen wij gratis een mooie foto voor je uit die je mooi in een lijstje of fotoalbum kunt plakken.