Waarom veel tijd in het water doorbrengen zo goed is voor je baby

by in Babyfloat 5 december 2022

Zwemmen is niet alleen gezond voor je baby, het heeft ook heel veel voordelen voor de motoriek en sociale ontwikkeling van je kind. Veel kindjes vinden het enorm spannend, omdat het onbekend terrein is en dus snel al niet veilig voor ze voelt. Maar het brengt enorm veel voordelen met zich mee, dus wij konden het niet laten deze natuurlijk met je te delen!

Ontwikkeling

Doordat de baby lekker kan watertrappelen en bewegen in het water leert hij dat hij op eigen kracht kan voortbewegen en invloed heeft op hoe het water zich beweegt om hem heen. Ook heeft het veel positieve invloed op de hart- en bloedvaten van je baby’tje en verkleint het de kans op infecties.  Baby’s al snel te laten beginnen kennis te maken met water voorkomt de ontwikkeling op angst voor water op latere leeftijd.

Bouw het langzaam op!

De babyspa kan een hele goede eerste stap zijn om je baby kennis te laten maken met water buiten zijn eigen vertrouwde badje thuis. Het heerlijke warme water voelt meteen erg ontspannen aan en de bubbels maken het natuurlijk speels en leuk! Het spelen met de speeltjes in het water is natuurlijk ook grappig voor je kindje en zijn zintuigen worden hierdoor goed geprikkeld! We hebben een aantal hele leuke arrangementen voor je kleintje. Zoals de float & shantala massage. Hierbij kan je baby lekker badderen met een drijfbandje om. Na een poosje gaan de bubbels en gekleurde lichtjes aan en wordt het nog leuker! Na 10-20 minuten (afhankelijk van hoelang de kleine het volhoudt) is het tijd voor de Shantala massage. Deze wordt gegeven door papa of mama of een ander persoon die gezellig mee is! Naast de float & shantala hebben we nog een aantal andere arrangementen voor je kleintje. Leer hier meer over onder het kopje arrangementen.

Hygiëne in de Spa

Hoewel het ook heel makkelijk is om je baby thuis in bad te laten wennen aan water of om gewoon naar het zwembad te gaan is een bezoekje aan de Baby Spa hier niet mee te vergelijken. Het verschil tussen het badje thuis en de spa is dat de baby tijdens het floaten heel veel ruimte en diepte heeft om vrijuit te bewegen. Hij zal de bodem nooit raken! Hierdoor kan hij zich ook niet af zetten en wordt het niet gevaarlijk ???? Een bezoekje aan het zwembad is natuurlijk een leuk idee! Maar niet te vergelijken met een floatsessie. Onze badjes worden namelijk gevuld met gereinigd en gefilterd water terwijl het zwembad juist gevuld is met water wat veel chloor en chemicaliën bevat. Ook worden na elke sessie onze badjes compleet gereinigd om hierna het volgende kindje weer te kunnen verwelkomen in een schoon en fris badje!