De eerste kerst met je baby vieren

by in Algemeen, Babyfloat 12 december 2022

Als dit jouw eerste kindje is, is dit voor jou als moeder ook het eerste jaar kerst als gezinnetje! Het kan misschien een beetje spannend zijn, omdat je het al die tijd heel anders gevierd hebt en er nu opeens een kleine bij is ???? In deze blog delen wij een aantal tips met je voor een extra geslaagd kerstfeest!

Wel of geen kerstboom?

Een kerstboom is natuurlijk ontzettend gezellig en hoort echt bij kerstmis! Maar is dit wel zo veilig in huis met een baby? Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit jaar die kerstboom een keer niet van stal te halen. Je kleintje zal zich dit later toch niet herinneren. Mocht je de kerstboom wel in huis halen koop dan plastic kerstballen om te voorkomen dat de glazen ballen kapot vallen wanneer je kindje soms wat enthousiast is met zijn grijpgrage handjes. Je kindje is immers erg nieuwsgierig naar al die mooie lampjes en kleurtjes dus de kans op glazen scherven kan groot zijn wanneer je glazen kerstballen ophangt!

Al die nieuwe indrukken

Kerstversieringen, bezoekjes hier en daar, kerstmuziek op de achtergrond al die indrukken kunnen nogal overweldigend zijn voor je kleine. Tijdens zijn slaapjes verwerkt je baby al deze indrukken en prikkeltjes. Zorg er daarom voor dat hij genoeg slaap heeft om goed bij te komen van al die aandacht. 

TIP! Creeër als er bezoek is een eigen apart plekje voor je kindje, zodat het niet continu midden in de belangstelling staat.

Waar ga je het vieren?

Organiseer een kerstdiner bij jullie thuis

Je familie begrijpt heus wel dat je geen 5 gangen diner gaat voorbereiden nu je sinds pas een kleine erbij hebt. Als iedereen thuis iets lekkers klaarmaakt hebben jullie allemaal zo je steentje bijgedragen en toch een heerlijk diner neergezet! Thuis is het extra fijn voor jou, omdat je alles voor je baby bij de hand hebt. Je kleine kan lekker in één keer doorslapen dus je hoeft hem niet wakker te maken om nog naar huis te moeten.

Knus samen

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het lekker klein te houden en het thuis te vieren met je gezinnetje samen. Een gezellig kerstontbijtje, heerlijke wandeling, en daarna lekker opwarmen met een warm hapje en drankje. Vergeet al die drukte en ga lekker genieten in jullie vertrouwde omgeving met elkaar.

Bij De Baby Spa

Met kerstmis staan tradities centraal. Nu jullie je eigen gezinnetje hebben is het tijd om jullie eigen tradities te maken! Bij jullie favoriete tentje lunchen, Een wandeling maken in het bos, lekker de hele middag spelletjes spelen met je kleintje. Of leg je baby’tje extra in de watten deze kerst en kom gezellig langs bij ons in De Baby Spa voor een floatsessie! De Baby Spa is helemaal omgetoverd tot een sfeervolle kerstwereld voor baby’s! De float & Shantala is een super unieke ervaring voor je kindje die hij niet snel zal vergeten! Of kom gezellig samen met een vriendje floaten en boek de vriendjesdate. Tijdens deze maand hebben we ook de mogelijkheid om een kerstbal met een foto van jouw kleine te kopen! Hoe leuk om cadeau te doen aan opa & oma voor de Feestdagen?

Komen jullie de kerst gezellig bij ons in De Spa vieren? Boek nu!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *