Waarom spelen met je baby belangrijk is

by in Babyfloat 22 mei 2023

Het is natuurlijk genieten voor een ouder om tijd door te brengen met de kleine, vooral als ze nog zo jong zijn. Naast het voeden en verzorgen van de baby is het ook een essentieel onderdeel. Spelen met je baby is niet alleen leuk maar ook goed voor de ontwikkeling. In deze blog gaan we het hebben over waarom spelen met je baby belangrijk is.

Het is goed voor de fysieke ontwikkeling

Spelen motiveert de motorische vaardigheden van je baby. Hierdoor leren ze hun lichaam te bewegen, draaien, grijpen en rollen. Dit helpt bij het opbouwen van spierkracht, het ontwikkelen van hand-oogcoördinatie en verbeteren van balans. Ook kan het bijdragen aan de ontwikkeling van je baby en de grove motoriek zoals kruipen, tijgeren of misschien zelfs hun eerste stapjes.

Helpt met het verwerken van informatie

Met je baby spelen stimuleert de nieuwsgierigheid en helpt bij het ontwikkelen van de cognitieve vaardigheden. Terwijl ze spelen leren ze zich concentreren en ontdekken ze verschillende texturen, vormen en geluiden. Ze leren zo hun zintuigen te gebruiken.

Het versterken van de band met je baby

Spelen is een geweldige manier om een sterke band met je kleine op te bouwen. Door samen te spelen voelen baby’s zich gelieft, veilig en geborgen. Het stimuleert positieve interactie en helpt bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Spelenderwijs leren ze emoties herkennen en begrijpen en leren ze hiermee omgaan.

Spelen in het water in de baby spa

Spelen in het water is een unieke en stimulerende ervaring. Baby floaten en een Fun Float is de perfecte manier om met je kleine te spelen in het water. De Fun Float is geschikt voor baby’s vanaf 8 maanden tot en met 12 maanden. Tijdens dit arrangement zit de kleine in een speciale drijfband waardoor hij lekker los kan spelen, bewegen en spetteren. Dit is goed voor de ontwikkeling van je baby en ook nog eens erg leuk!