Manieren om je baby te kalmeren en ontspannen

by in Babyfloat, Shantala babymassage 15 mei 2023

Als ouders wil je natuurlijk niks liever dan dat je baby zich ontspannen en gelukkig voelt. Soms kan het lastig zijn om je baby te helpen als ze huilen of prikkelbaar zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je baby te kalmeren en te laten ontspannen. In deze blog gaan we het over een aantal dingen hebben die jouw baby kunnen helpen.

Kalmerende muziek

Muziek heeft een bewezen kalmerend effect op baby’s. Baby’s die naar rustgevende muziek luisteren voelen zich over het algemeen rustiger, slapen beter en huilen minder. Speel de muziek af in de slaapkamer als je baby gaat slapen. Het hoeft niet persé klassieke muziek te zijn, het belangrijkste is dat het rustige muziek is en het niet te luid is. Je kan bijvoorbeeld ook een afspeellijst met natuurgeluiden maken.

Ontspannen in een baby badje

Baby floaten kan een zeer rustgevende ervaring zijn voor je baby. Het warme water en de zachte bubbels kunnen helpen om de spieren te ontspannen en de zintuigen te prikkelen. Baby badjes zijn speciaal ontworpen voor baby’s en het water heeft een temperatuur tussen de 35 – 37 graden. Tijdens de float only bij de baby spa word je begeleid door een van onze medewerkers die je baby in en uit het badje tillen en ervoor zorgen dat de float goed om hun nekje zit. Floaten heeft niet alleen een rustgevende werking maar kan ook helpen tegen krampjes.

Een baby massage

Een baby massage kan ook helpen met het kalmeren van je baby. Het is ook een geweldige manier om de band tussen ouder en kind te versterken en het kan er ook voor zorgen dat je baby beter slaapt. Tijdens een shantala babymassage krijgt je baby een ontspannende massage gegeven door jouzelf en word je begeleid door één van onze baby masseuses die alle technieken voor doet op een pop. De technieken zijn bedoeld om jouw baby te kalmeren en laten ontspannen en kunnen krampjes verminderen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen een float en shantala arrangement te boeken. Hierbij gaat je baby eerst lekker bubbelen en krijgt daarna een heerlijke massage.