Voor het eerst met je baby naar buiten

by in Algemeen, Babyfloat, Rotterdam, Shantala babymassage 24 juli 2023

De eerste dag dat je met je baby naar buiten mag is erg spannend, maar ook super leuk! Maar wat heb je nou eigenlijk allemaal nodig om met je baby naar buiten te gaan. In deze blog zal je allemaal informatie gaan lezen over naar buiten gaan met je baby.

Wanneer mag je voor het eerst naar buiten

Meestal mag je baby na een weekje al naar buiten, dit ligt eraan of de temperatuur van je baby stabiel is en of je baby goed groeit. In jullie kraamweek houden de verloskundige en de kraamzorg goed de controles bij. Als zij zien dat alle controles stabiel zijn, mag je met je baby lekker naar buiten. Er wordt ook gekeken naar het weer, is het winter en vriest het buiten blijf dan lekker binnen met een heerlijke warme kruik. Is het nou zomer en een lekker zonnetje, kan je natuurlijk na het weekje binnen zitten lekker een stukje gaan wandelen.

Hoe neem je de baby mee naar buiten

Het eerste uitje met je baby, er zijn een paar manieren om je baby mee naar buiten te nemen. Je hebt een kinderwagen waar je baby lekker in kan liggen. Let hierbij op dat je geen kruik meeneemt in de kinderwagen, de kruik kan dan gaan rollen en tegen je baby aan komen. Je mag de kinderwagen wel voorverwarmen met een kruik. Je hebt ook een draagzaak, dan kan je baby lekker bij jullie zijn en zo heb je toch nog je handen vrij. Zorg hier wel voor dat je de draagzak op de juiste maat hebt en dat het hoofdje van je baby zichtbaar is. Ook heb je nog een Maxi-Cosi om je baby mee te nemen in de auto, gaan jullie dus een auto ritje maken, kan je baby dus in de Maxi-Cosi. Je baby mag hier maximaal 2 uurtjes in omdat je baby schuin ligt en het anders niet goed is voor het ruggetje.

Hoelang mag je baby naar buiten

Ga de eerste keer ongeveer 15 minuutjes naar buiten, de eerste keer is heel erg wennen zowel voor jullie als voor je baby. Je baby is nog erg klein en kan snel afkoelen. Temperatuur ook altijd even voor de zekerheid je baby zodat je zeker weet dat zij/hij lekker warm is. Doe dit ook altijd even als jullie weer terug komen zodat je ook weet dat zij/hij niet te koud is. Zorg dan ook dat je baby lekker warm is aangekleed en een mutsje op heeft.

Jullie eerste uitje naar de Baby spa

Willen jullie een super leuk en ontspannen uitje met elkaar. Kom dan gezellig naar de Baby spa, Je baby mag hier al heerlijk komen Baby floaten als zij/hij 2 weekjes oud is. We hebben veel verschillende arrangementen. Je baby kan lekker bij ons komen Baby floaten en eventueel nog een heerlijke shantala Baby massage, die geven jullie je baby zelf. Dit is ook erg goed voor de hechting met je baby. Genoeg keuze dus! Boek hier nu een arrangement vanaf €25 euro.