Een huil baby

by in Babyfloat, Shantala babymassage 31 juli 2023

Helppp… mijn baby huilt veel! Het is erg vervelend en vermoeiend als je baby alleen maar aan het huilen is. Je weet gewoon niet meer wat je moet doen. Waarom huilt mijn baby zoveel? En wat kan ik eraan doen?  Lees dat hier in deze blog.

Waarom huilt mijn baby zoveel

Er kunnen verschillende redenen zijn dat je baby zoveel huilt.

  •  Je baby heeft misschien wel honger of zuigbehoeftes. Probeer hem dan voeding aan te bieden of een speentje te geven. Wil je liever geen speen geven? Bied dan je pink aan waar je baby op kan zuigen.
  •  Je baby kan ook wat daagjes hebben dat hij gewoon lekker veel aandacht van jullie wil.
  •  Ze kunnen last hebben van fysieke pijn, denk aan buikkrampjes. Een ontspannende baby float kan hierbij helpen.
  • Een symptoom waarom je baby zoveel huilt kan ook zijn dat hij misschien last heeft van een koemelkallergie of een blaasontsteking. Heb je het vermoeden dat er toch iets is met je baby, ga dan naar de huisarts. Je moeder gevoel zegt toch altijd het goede!

Wanneer heb je een huil baby

Je baby huilt veel, maar wanneer is je baby nou een huil baby? Baby’s huilen gemiddeld 1,5 tot 2 uur per dag. Dit zal de eerste zes weken zo zijn. Na de 6 weken wordt dat steeds minder. Huilt je baby rond de 3 uur per dag dan noemen we dit een huil baby.

Wat doen als je baby veel huilt

Geef je baby veel aandacht, knuffel met hem en hou hem lekker bij je. Heb je een draagzak? Dan is dat een hele fijne manier om je baby de hele tijd bij je te houden. Loop lekker met je baby zodat hij ontspant. Praten tegen je baby dit kan ook voor rust zorgen, ze herkennen je stem al sinds hij nog lekker in je buik zat. Dit vinden ze erg fijn en dan voelt je baby dat hij niet alleen is. Gaat je baby daar niet mee akkoord? Misschien heeft je baby wel een volle luier of er zit een boertje dwars. Een heerlijk warm bad geeft je baby ook een rustgevend gevoel. Ze voelen dan weer helemaal het moment van dat ze heerlijk in je buik lagen.

Je baby even heerlijk laten ontspannen

Het is ook goed om je baby even te laten ontspannen en relaxen, vaak hebben ze dit dan gewoon even nodig. Is je baby ook zo onrustig, en wil je dat je baby gewoon even tot rust komt? Kom dan langs bij ons in de Baby spa voor een heerlijke en ontspannende babyfloat en shantala massage sessie. Naast dat je baby ontspannen is, is het ook goed om zelf ontspannen te zijn. Het geeft jou ook stress als jou baby veel huilt, je baby voelt dit ook aan en kan hier dan ook weer een reactie op geven. Boek zelf dan een ontspannende postpartum massage bij Zwanger en relax al vanaf €30. ????