Veilig floaten bij de baby spa

by in Babyfloat 17 juli 2023

Een baby spa sessie voor je baby is heerlijk. Maar hoe veilig is de baby spa? Wanneer mag je naar de baby spa? En wat zijn de voordelen ervan? In deze blog vertellen wij jou daar alles over. Je baby is ten slotte wel je meest kostbare bezit! Lees hier meer.

De veiligheid van de floatband

Je baby gaat lekker floaten en krijgt een band om, maar hoe veilig is dit voor je baby? De floatbanden moeten aan alle Europese veiligheidseisen voldoen. Deze banden zorgen ervoor dat je baby veilig in het water kan spetteren. Al onze drijfbanden voldoen aan alle veiligheidseisen. Onze banden zijn gemaakt van speciaal schuimachtig materiaal. De banden hebben een flexibel kraagje in de binnenkant waardoor de band zich makkelijk aanpast naar de grote van het nekje. Hierdoor zit de band dus niet te strak of te los. Als jullie wel eens bij ons geweest zijn, zul je vast gemerkt hebben dat wij zorgen dat de band goed om het nekje vast zit. Ook duwen wij de wangetjes nog goed omhoog zodat wij zeker weten dat de band goed zit bij de kleine.

Vanaf welke leeftijd mag mijn baby naar de baby spa

De baby spa, wat leuk! Je wilt hier zo snel mogelijk heen met je baby. Maar vanaf wanneer mag je baby nou heerlijk komen babyfloaten bij ons? Al vanaf 2 weekjes zijn jullie welkom bij ons. De baby spa is volledig ingericht voor de allerkleinste. Onze arrangementen zijn voor baby’s tot 12 maanden oud. Vanaf 8 maanden kan de kleine genieten van de fun float sessie. Hierbij float hij in een zitband in plaats van een nekband. In de zitband heeft de kleine meer ruimte om te spelen en te spetteren. De reden dat onze arrangementen tot 12 maanden oud zijn is omdat ze anders te groot worden en zich af kunnen gaan zetten aan de badjes. En uiteraard gaat veiligheid voor alles!

De voordelen van een babyfloat

  • Ontspanning voor je baby, het meest bekende voordeel van floaten is dat het een ontspannen en relaxed gevoel geeft bij je baby. De druk van het warme water en voelt erg fijn en heel rustgevend.
  • Het is ook goed voor de spieren, longen en het hartje. Een float only sessie voor je baby staat gelijk aan en een uur sporten voor volwassenen. Het is dus een echte workout voor je baby.
  • Het vermindert buikkrampjes, dit door de tegendruk van het water. Ook heeft het een goed effect op de spijsvertering. Door het bewegen in het water komt de spijsvertering op gang.
  • Het zorgt er ook nog is voor dat je baby lekker lang slaapt. Door het warme water kalmeert hij.