Verschil tussen De Baby Spa en een thuis- of zwembad

by in Algemeen, Babyfloat, Rotterdam, Shantala babymassage 11 april 2022

Je kind thuis in bad laten dobberen kan natuurlijk enorm ontspannend zijn, het voelt veilig en vertrouwd. Uiteraard zijn er ook (onwetende) ouders die zich afvragen waarom hun kind De Baby Spa moeten bezoeken, met als argument: ‘Mijn kleine gaat thuis al vaak in bad’ of ‘Wij gaan toch liever naar het zwembad’. Toch is het badje thuis of bij het zwembad niet te vergelijken met een bezoek aan De Baby Spa, in deze blog lees je waarom niet.

Ruimte en Veiligheid

Uiteraard moet de baby genoeg ruimte hebben om te bewegen tijdens het floaten. Het verschil tussen het badje thuis en ons badje is onder andere de diepte. De diepte van ons badje zorgt voor genoeg ruimte voor beweging en vrijheid van de beentjes. Door de floatband en de hoogte van ons badje kan jouw kleine zich gewichtloos bewegen, hierbij worden spiertjes gebruikt die anders nooit worden gebruikt! En dit brengt veel lichamelijke voordelen met zich mee. Denk aan vermindering van krampjes en verbetering van het slaapritme. Uiteraard komt daar ook veiligheid bij kijken, door de diepte van ons badje raken de baby’s de bodem niet. Op deze manier kunnen ze voorkomen zichzelf af te zetten tijdens het floaten.

Temperatuur

De temperatuur van onze badjes zijn uiteraard altijd op de juiste temperatuur, de badjes worden automatisch op de juiste temperatuur gecontroleerd. In combinatie met de huistemperatuur in onze Spa, zal de baby altijd aan de juiste lichaamstemperatuur voldoen tijdens het floaten.

Waarom geen normaal zwembad?

Een bezoekje aan het zwembad is natuurlijk altijd een leuk idee, maar niet te vergelijken met een floatsessie in De Baby Spa. Onze badjes worden gevuld met gereinigd, gefilterd en gezuiverd water. Elk badje wordt grondig gereinigd na elk bezoek en opnieuw gevuld met gezuiverd water en bij veel zwembaden zitten vaak chemicaliën zoals chloor. Daarnaast wordt met de temperatuur van het water in de zwembaden geen tot weinig rekening gehouden met baby’s en zal vaak dus te koud zijn voor de kleintjes.

Tot slot/Conclusie

Uiteraard hoort na een floatsessie een ontspannende massage, dat zorgt ervoor dat de lichamelijke effecten die het floaten met zich mee brengt alleen nog maar versterken! Dit komt mede door speciale plantenoliën die wij gebruiken tijdens de Shantala Massage.

Al onze medewerksters zijn ervaren babymasseuses die affiniteiten hebben met de kraamzorg, doormiddel van hun ervaring zullen onze dames hun ervaringen in de babymassage met jullie delen tijdens het masseren van jullie kleine! Op deze manier leer je zelf ook welke handelingen waarvoor goed zijn en kunnen jij en je kleine er thuis ook nog elke dag profijt van hebben.

Natuurlijk is zelf thuis in bad gaan met je kleine super fijn, uiteraard raden wij het ook nooit af en zal je het altijd moeten blijven doen! Maar na een bezoekje aan De Baby Spa zul je merken aan je kleine dat er wel degelijk verschillen zijn. Boek je Float en Shantala voor maar €40,- snel en gemakkelijk hier!