Vanaf welke leeftijd kan ik met mijn baby naar De Baby Spa?

by in Algemeen 22 augustus 2022

Wij krijgen altijd veel vragen over de leeftijd van de baby’tjes wanneer ze naar De Baby Spa mogen komen. Vanaf welke leeftijd mogen ze komen? Tot welke leeftijd? Welk arrangement kan ik het beste boeken? In deze blog beantwoorden we deze vragen ????

Vanaf welke leeftijd is De Baby Spa?

Bij De Baby Spa kan je baby al terecht vanaf 2 weekjes oud (mits het naveltje goed geheeld is) tot 12 maanden oud! Onze baby spa is volledig ingericht voor de kleinste baby’s. Alle arrangementen zijn 100% veilig voor jouw kleine, zodat jullie samen optimaal kunnen genieten. Een sessie bij De Baby Spa kan best intensief zijn voor de allerkleinste onder ons. Alle spiertjes in het lichaam worden aan het werk gezet en daarom is het begrijpelijk dat sommige ouders liever nog eventjes wachten tot de baby ietsjes ouder is. Er zijn ook genoeg baby’s die wel al met 2 weekjes komen en de hele sessie volhouden en genieten, maar de ene baby is natuurlijk de andere niet. Daarom geven wij ook altijd aan dat de ouders zelf vaak het beste in kunnen schatten of hun kleine het al ‘aankan’.

Wacht niet te lang met het boeken van jouw afspraak, want als het goed bevalt kan je daarna nog lekker vaak komen genieten! Soms komen kindjes pas als ze 10 maanden zijn bijvoorbeeld, maar als het dan heel goed bevallen is, kan je niet meer heel vaak komen tot de kleine alweer een jaar is.

Tot een leeftijd van 12 maanden zijn de baby’s welkom bij ons. Dit onder andere vanwege de veiligheid. Uiteraard staat veiligheid bij ons voorop! Op het moment dat de kleintjes richting de 12 maanden gaan worden ze natuurlijk actiever, groter en kunnen ze gaan staan in de badjes waardoor ze zich ook af kunnen gaan zetten. Ik denk dat we niet verder uit hoeven te leggen waarom dat niet veilig en verantwoord is ???? Daarnaast worden ze een stuk beweeglijker en actiever, waardoor ze vaak niet meer het geduld hebben om te floaten in het badje en/of stil te moeten liggen voor de massage. Je zal ongetwijfeld bij het omkleden of het verschonen van de luier al merken dat jouw kleine helemaal niet stil wilt liggen op de commode, haha!

Welk arrangement moet ik boeken voor mijn baby?

We hebben onze arrangementen opgedeeld in 2 leeftijdscategorieën vanwege (zoals hier boven beschreven) de grootte en beweeglijkheid van de baby’s. 2 weken tot 8 maanden oud en 8 maanden tot 12 maanden oud.

De arrangementen voor baby’s tussen de 2 weken en 8 maanden oud:

  • Float & shantala. Dit is het meeste geboekte arrangement van De Baby Spa. Eerst gaan de kleintjes floaten, ongeveer 20 minuutjes lang, en vervolgens genieten ze van een heerlijk Shantala babymassage die ook ongeveer 20 minuutjes duurt. Jullie zullen de massage zelf gaan geven onder begeleiding van één van onze ervaren collega’s ????
  • De Privésessie. Het verloop van het arrangement is vrijwel precies hetzelfde als bij de Float & Shantala, alleen zit je nu in een fijne Privéruimte i.p.v. in de reguliere ruimte waar eventueel ook andere klanten tegelijk met jullie kunnen genieten van een sessie. Zo wordt je verder niet gestoord en ben je echt even fijn met elkaar.
  • Float Only. Dit arrangement is, zoals de naam al zegt, alleen floaten. Dus i.p.v. de combinatie met de Shantala babymassage, gaat het in deze sessie alleen om het floaten. Hierom Floaten ze ook wat langer, ongeveer 30 minuutjes. Uiteraard wordt hierbij wel gekeken naar of de kleine het nog volhoud. Anders kan de sessie wat eerder gestopt worden.
  • De Shantala babymassage. Waarbij je bij de Float Only alleen gaat floaten, is het bij dit arrangement alleen de babymassage. Sommige baby’s vinden het Floaten wat minder leuk, maar genieten dubbel zo veel tijdens de massage en daarnaast is het ook erg goed voor de hechting tussen ouder en kind! Hierom kan er ook gekozen worden om alleen de massage te boeken.

De arrangementen voor baby’s tussen de 8 maanden en 12 maanden oud:

  • Fun Float. Dit arrangement hebben we een aantal jaar geleden speciaal bedacht voor de iets oudere baby’s onder ons. Hierbij zitten ze in een speciale zitband, zodat ze de armpjes lekker vrij hebben en lekker kunnen spetteren en spelen in het water. Daarnaast kan tijdens deze sessie ook nog de lampjes aan in het badje! Tijdens dit arrangement gaat de kleine eerst floaten en in principe zit de Shantala babymassage er altijd standaard bij in, maar dit is wel in overleg. Als de kleine er geen geduld voor heeft, wordt er vaak voor gekozen om hem wat langer te laten floaten en de massage over te slaan. Nogmaals; dit zal altijd in goed overleg gaan!

Dan hebben we tot slot ook nog de Vriendjesdate. Dit arrangement kan geboekt worden bij elke leeftijd, maar is er wel één verschil. Is jouw baby 8 maanden of ouder, dan gaat hij in de speciale zitband waardoor ze niet samen in één badje kunnen floaten. Dit past helaas niet. Maar zijn de baby’s allebei onder de 8 maanden en floaten ze nog in de nekband? Dan kunnen ze op het eind ook nog even heerlijk samen in één badje floaten ????

Wil jij gelijk jouw afspraak boeken? Doe dat dan hier!