Tips voor het voorbereiden op kraamvisite

by in Algemeen, Babyfloat 17 april 2023

Wanneer je net bevallen bent wilt natuurlijk iedereen langs komen om jouw baby te bewonderen. Dit kan als je net bevallen bent behoorlijk overweldigend zijn. Daarom wil je je kraamtijd zo voorbereid mogelijk in gaan. In deze blog geven we je een aantal tips voor het voorbereinden op kraamvisite.

Dingen die je graag in huis hebt voor het kraambezoek

Natuurlijk als er visite is moet je genoeg dingen op voorraad hebben zoals beschuit met muisjes, boter en drinken. Een leuke foto printer en kraamboek waarmee je al het bezoek mee vast kan leggen en iets leuks in kan laten schrijven. Later kan je er met je kleine op terug kan kijken naar wie er allemaal was toen hij net geboren was.

Neem je rust in je kraamweek

Doe de eerste dagen na je bevalling rustig aan. Jij en je kindje hebben de eerste dagen na je bevalling veel rust nodig. Plan deze momenten voor jezelf goed in en maak goed gebruik van je kraamverzorgster. Verstuur daarom je geboorte kaartje ook wat later zodat niet gelijk overladen word met allemaal berichtjes en kraambezoek.

Plan je kraamvisite

Zet op het geboortekaartje ‘’Bel even voor een afspraak als jullie op viste willen komen om de kleine te bewonderen’’. Dit scheelt je een hoop onverwachts bezoek en kan je zelf kiezen wanneer je toe bent aan het ontvangen van mensen. De eerste week na de bevalling komt er zo veel op je af. Een kindje waar je ineens voor moet zorgen en de kraamhulp die langs komt. Dan is het fijn dat je weet wanneer iemand komt en kan jij je er lekker op voorbereiden en de beschuit met muisjes klaarzetten.

Maak een kraam-cadeaulijst

Het klinkt kinderachtig om een verlanglijst te maken maar het is toch echt heel handig. Zo weten mensen wat je graag wilt hebben en zij voor je moeten kopen. Op die manier voorkom je dat je dingen dubbel krijgt of dingen waar je niks aan hebt. Elke cadeautje is natuurlijk leuk om te krijgen maar een cadeaubon van de baby spa voor een float en shantala is wel erg leuk! Je geeft een heerlijk ontspan momentje met de baby en ze hebben gelijk een onvergetelijke herinnering om op terug te kijken.

Baby aanraken en hygiëne

Maak met jezelf en je partner duidelijke afspraken over of je de kraamvisite de baby aan laat raken en vast laat houden. Laat iedereen die binnen komt met binnenkomst hun handen wassen of zet een pompje met handdesinfectiegel neer. Je weet tenslotte nooit wie waar geweest en wat iemand gedaan heeft. Wie je de baby wel of niet vast laat houden is natuurlijk compleet aan jou. Luister daarbij ook naar je gevoel en kijk wat je baby prettig vindt.