Tips voor het doorslapen van jouw baby

by in Algemeen 25 juli 2022

Iedereen weet dat het leven met een baby niet alleen maar rozengeur en maneschijn is. Bijvoorbeeld de nachten van jouw kleine, waar jij vaak zat wakker gemaakt wordt omdat hij wilt eten/drinken of iets anders van je nodig heeft. Wanneer gaat je baby doorslapen? In deze blog geven wij handige tips!

  • Maak onderscheid tussen dag en nacht

Probeer je baby aan te leren wat dag en wat nacht is. Maak tijdens de nachtvoedingen bijvoorbeeld niet te veel geluid en licht. Tijdens de slaapjes overdag kan je juist de gordijnen open houden. Op deze manier kan jouw kleine al een beetje wennen aan het verschil tussen dag en nacht.

  • Maak gebruik van een slaapzak

Door middel van een slaapzak kan jouw baby rustig in slaap vallen en blijven slapen. Een deken zou los kunnen raken waardoor hij wakker kan worden. Zeker bij een beweeglijke baby is een slaapzak erg fijn!

  • Schep overdag een lekkere, frisse neus

Probeer iedere dag 30 tot 60 minuten buiten te zijn. De buitenlucht heeft een positief effect op het slaapritme van jouw baby. Hij krijgt er energie van en wordt alerter. Zodra het donker wordt, wordt er meer melatonine aangemaakt en wordt hij heerlijk slaperig.

  • Zorg voor een vast bedtijdritueel

Rust, reinheid, regelmaat. 3 erg belangrijke woorden als het gaat om de opvoeding van jouw kleine. Zo ook bij het bedtijdritueel. Zo is het voor je baby iets meer voorspelbaar en weet hij wat er gaat komen. Dat kan hem een veilig gevoel geven. Een vast bedritueel zorgt ervoor dat hij makkelijker in slaap valt en ook grotere kans op doorslapen ????

  • Baker jouw baby in

Het kan zijn dat jouw baby vrij onrustig is en zichzelf op die manier telkens wakker maakt tijdens de slaapjes. Dan is inbakeren misschien een goed idee om eens te overwegen. Hierbij wikkel je je baby in een doek van zijn schouders tot de voetjes. Zo kan hij zichzelf niet meer wakker maken en vaak geeft het hem nog een veilig gevoel ook! Meer over inbakeren? Neem dan eens een kijkje op de website van 24baby.nl  

  • Kijk ook naar de oorzaak dat hij wakker is

Het kan natuurlijk zijn dat hij niet zomaar wakker wordt, maar dat er iets is. Kijk daarom altijd eerst wat de oorzaak zou kunnen zijn. Heeft hij het te warm of juist te koud? Een volle luier? Probeer ook eens op een andere manier jouw baby te kalmeren i.p.v. voeden. Zo kan je wiegen, schommelen, zachtjes een liedje zingen, etc.

  • De Baby Spa

Uiteraard kan De Baby Spa ook een hele mooie aanvulling zijn op dit lijstje. Uit ervaring is gebleken dat baby’s die onrustig slapen een stuk beter slapen na hun bezoek aan De Baby Spa. Het kalmeert ze, kan buikkrampjes verminderen (hierdoor kunnen ze natuurlijk ook wakker worden) en het Floaten geeft ze een fijn en veilig gevoel. Je boekt nu een heerlijke Floatsessie al vanaf €25,-!

Elke baby is natuurlijk anders en doet alles op zijn eigen manier, net als de ouders! Niets is fout, zolang je maar doet wat voor jou/jullie goed voelt ???? Maar misschien dat bovenstaande tips je toch een handje kunnen helpen als je het zelf eventjes niet meer weet.