Help! Mijn baby heeft slaapproblemen

by in Algemeen 3 augustus 2020

De Baby Spa staat natuurlijk voor ontspanning en rust. Na een arrangement gaan de meeste baby’s heerlijk ontspannen en zen naar huis. Vooral als jouw kleintje slaapproblemen heeft of onrust ervaart, kan een bezoek aan onze baby spa een zeer positieve werking hebben.

Baby floating

Tijdens een floatsessie in de fijne babyjacuzzi kunnen baby’s heerlijk tot rust komen. Het warme water werkt kalmerend. En door onze gecertificeerde floatbanden kunnen de kleintjes vrijwel gewichtloos bewegen in het badje. Hierdoor kunnen de kleintjes het gevoel krijgen weer even terug te zijn in de baarmoeder. Dit voelt natuurlijk fijn en vertrouwt.

Door de druk van het water ervaren zij tevens geen gewicht op de nekjes.

Shantala babymassage

Het beste effect wordt bereik wanneer een floatsessie vervolgd wordt door een Shantala babymassage. Een Float & Shantala arrangement. Deze handelingen versterken elkaars werking namelijk. Tijdens deze massage worden planten oliën gebruikt die een rustgevende werking hebben.

De massage wordt gegeven door een van de ouders (of een andere persoon die mee is naar het bezoek). Hierdoor voelt het natuurlijk en vertrouwt aan voor de baby, en werken jullie tegelijkertijd aan de onderlinge band.

Voordelen van een Float & Shantala arrangement

  • Een sessie werkt rustgevend. We horen vaak van dat de kleintjes na de sessie direct inslaap zijn gevallen en een heerlijk lang middag dutje hebben gedaan, of de nacht vaster en langer hebben doorslapen.
  • Tijdens het floaten worden er spiertjes in het lichaam gebruikt, die anders nooit gebruikt worden. Het is als het ware een hele work out, die helpt bij het versterken van de longen, spieren en het hart van je kleintje.
  • Het floaten, maar ook de massage, stimuleren de darmpjes van je baby. Hierdoor verminderen krampjes, reflux en constipatie.
  • De Shantala massage stimuleert ook de doorbloeding, spijsvertering en spierontwikkeling van je baby.

Je kunt dit arrangement ook in de avond boeken als Avondsessie. Direct na de sessie kan de baby dan lekker inslaap vallen en lang doorslapen. De focus van een Avondsessie ligt nog meer op het ontspannen en tot rust komen van de baby.

Mocht jouw kleintje last blijven houden van slaapproblemen of onrustigheid, adviseren wij natuurlijk altijd om contact op te nemen met een specialist.  Zo kun je bijvoorbeeld een slaapcoach in de hand nemen voor een consult en slaapplan op maat.

Mocht je vragen hebben aan ons, kun je die natuurlijk altijd stellen. En anders hopen we je graag te zien bij De Baby Spa!