Shantala Massage in het kort

by in Shantala babymassage 14 september 2020

Sommige kersverse ouders zijn soms nog een beetje bang om hun pasgeboren kindjes vast te pakken en aan te raken. Ze zijn bang om iets te doen wat voor de baby niet fijn voelt. Logisch toch?! Een newborn baby is natuurlijk enorm kwetsbaar en fragiel.

Maar uit verschillende onderzoeken blijkt juist dat het aanraken van jouw pasgeboren kindje juist enorm belangrijk is. Het is de enige vorm van communicatie die zij op dat moment nog kennen. Huid op huid contact met een ouder of ander familielid zal daarom warm en vertrouwd aanvoelen. Het geven van een baby massage kan de band tussen ouder en kind daarom versterken. Het zorgt voor een fijn contact moment van aandacht tussen ouder en baby. 

Hoe baby massage geven

Tijdens een Shantala baby massage sessie in De Baby Spa leer je precies hoe je als ouder(s) een fijne babymassage kunt geven. Moeilijk? Nee joh!

Al onze medewerksters zijn gecertificeerde babymasseuses. Zij zullen je stap voor stap de technieken van een baby massage leren. Deze technieken kun je thuis dan op elk moment ook toe passen.

Hoe je deze baby massage precies kunt geven leer je natuurlijk uitgebreid tijdens een bezoek aan De Baby Spa. Maar kun je niet wachten en wil je direct aan de slag gaan? Onderstaand enkele babymassage tips:

  • Gebruik geschikte olie voor de babymassage. Met geschikt bedoelen we het liefst plantaardig. Wij gebruiken zelf bijvoorbeeld fijne rustgevende plantenoliën.
  • De techniek kenmerkt zicht door zachte strijkende bewegingen te maken over het hele lichaam.
  • Start bij het hoofdje en de nek. Hierna zijn de romp, armen en benen aan de beurt. Het kindje zal in het midden van de massage ook op zijn/haar buikje gedraaid worden zodat het ruggetje, achter kant van de benen en voeten ook gemasseerd kunnen worden.
  • Focus je op het huid op huid contact met jouw kleine.

Voordelen babymassage

Naast ontspanning voor de baby en het versterken van de band tussen ouder en kind zijn er nog een hoop andere voordelen van een Shantala babymassage.

Denk hierbij o.a. aan stimulatie van de darmpjes, vermindering van krampjes, daling van stresshormonen en betere doorbloeding.

De Shantala babymassage is geschikt voor alle baby’s. Maar vooral baby’s die veel huilen, onrustig zijn, zich overstrekken of last hebben van buikkrampjes hebben er baat bij. Ook voor couveuse baby’s heeft de babymassage een positief effect.

Waar baby massage

Een babymassage kun jij overal en zo vaak je wilt toepassen. Bijvoorbeeld voor het slapen gaan of na het omdoen van een schoon luiertje.

Hoe vaker je het doet, hoe kundiger je zal worden en hoe fijner het uiteindelijk ook weer aanvoelt voor jouw kleine.

Maar om de echte kneepjes van het vak te leren van een professional kun je voor een babymassage natuurlijk terecht bij onze locatie in Rotterdam. Een Float & Massage arrangement boek je al voor maar €40,-. Naast een fijne Shantala babymassage zal de baby ook lekker gaan floaten in een badje.

Meer weten over de Shantala babymassage of onze andere arrangementen? Dan horen wij dit graag!