Shantala Babymassage voor thuis

by in Shantala babymassage 20 april 2020

Door het coronavirus heb je nu extra veel tijd om door te brengen thuis met je kleine. Je kunt natuurlijk lekker hele dag kroelen op de bank, maar je kunt je kleine ook lekker verwennen met een Shantala Babymassage. Vooral nu je eventjes niet meer naar de Baby Spa kunt komen voor zo’n heerlijk ontspannende massage voor je kleine.

Techniek

De Shantala babymassage is een eenvoudige massage die elke ouder zou kunnen geven. De techniek kenmerkt zich door zachte strijkende bewegingen te maken, waarbij het hele lichaam aanbod komt. Start bij het hoofdje en de nek. Hierna zijn de romp, armen en benen aan de beurt. Het kindje zal in het midden van de massage ook op zijn/haar buikje gedraaid worden zodat het ruggetje, de achter kant van de benen en de voeten ook gemasseerd kunnen worden. 

Gebruik hiervoor massageolie die je bij ons hebt gekocht of een andere baby olie. Let hierbij wel op dat je niet zomaar een willekeurige massageolie pakt. Omdat het huidje van je kleine gevoeliger is dan dat van ons en hierop anders kan reageren.

Voordelen

Tijdens de massage is huid op huid zeer belangrijk. Want voor pasgeboren baby’s is dit nog de enige manier van communiceren. Het kindje zal warmte en veiligheid voelen door deze massage.

Daarnaast zorgt het masseren van je baby ervoor dat allerlei stofjes vrijkomen in jouw lichaam en dat van je baby. Zo komt er meer van het gelukshormoon endorfine vrij, net als van het knuffelhormoon oxytocine.

De Shantala babymassage is geschikt voor alle baby’s. Maar vooral baby’s die veel huilen, onrustig zijn, zich overstrekken of last hebben van buikkrampjes hebben er baat bij. Ook voor couveuse baby’s heeft de babymassage een positief effect. Door je baby regelmatig te masseren slaap hij/zij rustiger en dieper. Van deze positieve effecten zul jij als ouder ook van profiteren. Bovendien is het natuurlijk gewoon heerlijk om je kindje lekker te zien genieten. Hier genieten wij zelf ook weer van.