Rust, Reinheid, Regelmaat

by in Algemeen, Rotterdam 16 augustus 2021

Rust, reinheid en regelmaat. Misschien kan je deze 3 woorden niet meer horen of zien, misschien hebben je ouders je al helemaal plat gegooid met deze ‘theorie’. Maar helaas gaat het niet altijd over rozen en zijn deze 3 woorden wel 3 hele belangrijke woorden. We vertellen je er meer over in deze blog, dus lees snel verder!

Uiteraard is het heel belangrijk dat je kleintje genoeg rust krijgt. Tijdens het slapen groeien kinderen en kunnen ze verwerken wat ze voor het slapen gaan allemaal hebben beleefd.

Door regelmaat geef je je baby een vast ritme. Kleintjes leren iedere dag erg veel en vinden het daarom prettig als er ook dingen zijn die iedere dag hetzelfde gaan, zoals een vast tijdstip voor het verschonen van de luier of voor het voeden.

Reinheid staat voor hygiëne. Dit betekent dat het belangrijk is om de leefomgeving van jouw kleintje schoon en hygiënisch te houden.

Hoe geef ik mijn baby rust?

  • Laat je baby meerdere keren per dag slapen in een omgeving waar hij alleen is. Zo kan hij er gelijk aan wennen om alleen een slaapje te doen.
  • Zorg dat je baby rustig word. Doe dit door een boekje voor te lezen of zachtjes een liedje voor hem te zingen.
  • Probeer oudere broertjes of zusjes zoveel mogelijk uit de buurt te houden, zodra jouw kleine een middagdutje gaat doen. Zo word hij niet gestoord tijdens zijn rustmomentje.

Hoe geef ik mijn baby regelmaat?

  • Probeer iedere dag voor een vast ritme te zorgen door je kleintje op vaste momenten een schone luier te geven, te laten slapen, te laten eten, etc.
  • Zodra jouw kindje naar de opvang gaat, bespreek dan met de leidster(s) wat jullie ritme is en vraag of ze het bij willen houden hoe hij het doet, zodat jij daar ook weer van op de hoogte bent. Zo zorg je ervoor dat je kindje ook op de opvang zijn vertrouwde ritme behoud.

Hoe zorg ik voor reinheid?

  • Houd je huis en de kamers waar je kindje komt goed schoon.
  • Zorg dat je baby na het douchen goed afgedroogd is. Ook tussen alle huidplooitjes. Dit zijn juist van die plekjes wat je kan vergeten en waar het zich op kan gaan hopen en kan gaan irriteren. Tijdens het afdrogen kan je een hydrofiele doek goed gebruiken. Wij maken ook zelf gebruik van hydrofiele doeken tijdens onze sessies. Deze liggen tot jouw beschikking tijdens jouw bezoek.
  • Uiteraard zullen vrienden en familie jouw kleine veel vast willen houden en plat willen knuffelen. Geen probleem natuurlijk! Maar vraag eerst even of ze hun handen willen wassen.

Bovengenoemde punten zijn slechts wat handige tips die jou en jouw kleine misschien kunnen ondersteunen bij het creëren van een vast patroon en wat meer rust. Bijt je er niet te veel in vast. Ieder kindje en gezin heeft zijn eigen rituelen en ritmes en zodra iets werkt voor jullie is dit natuurlijk ook prima. Volg je moederinstinct en dan komt het helemaal goed!

Mochten jullie fysieke ongemakken ervaren met jouw kleintje? Slaapt hij niet zo fijn? Heeft hij last van krampjes, obstipatie of reflux? Boek dan een sessie bij ons in De Baby Spa!

Het floaten en de Shantala massages staan bekend om zijn voordelen voor al deze fysieke ongemakken. Stel al je vragen gerust aan onze ervaren collega’s, zodat wij jullie tips mee kunnen geven voor thuis!

Ook hebben wij verschillende massage oliën die u thuis kunt gebruiken. Naast dat ze heerlijk ruiken en het fijn is om uw kleintje mee te masseren, heeft het ook een positieve werking op bovengenoemde fysieke ongemakken. Als voorbeeld de Lavendel massageolie. Deze heeft een rustgevende werking en is goed voor de huid van jouw kleine. Daarnaast werkt het ook goed tegen eczeem!

Uiteraard zijn jullie ook van harte welkom als je gewoon langs wilt komen voor de quality time en ontspanning die een bezoek met zich meebrengt ????