Te veel prikkels vermijden tijdens een sessie

by in Algemeen, Babyfloat 9 november 2020

Een bezoek aan De Baby Spa staat voor een momentje van rust en ontspanning. Het is daarom belangrijk dat de baby’s zo min mogelijk worden afgeleid door prikkels tijdens een bezoek.

Beperken van prikkels bij het floaten

De ene baby kan natuurlijk meer prikkels verwerken dan de ander. En sommige baby’s zijn juist extreem gevoelig voor prikkels. Daarom maken wij bij elke floatsessie een ‘plan’ op maat op.

De ene baby komt heerlijk tot rust tijdens het floaten. Soms vallen ze zelfs in slaap. In dit geval proberen wij de prikkels te beperken. We laten de bubbels en de lampjes in het badje uit en laten de baby heerlijk zen genieten. Voor sommige baby’s voelt het namelijk alsof ze weer even terug in de baarmoeder zijn en dit voelt natuurlijk vertrouwd en fijn aan.

Maar er zijn ook baby’s die er een echt golfslagbad van maken. Ze spartelen dan heerlijk rond in het badje en genieten vaak zichtbaar van de sessie door te lachen en geluidjes te maken. We kiezen er dan vaak voor om op een gegeven moment de bubbels en lampjes aan te zetten. Deze geven vaak een extra dimensie aan een floatsessie.

Wij vermijden te veel prikkels

In onze spa proberen wij de prikkels zo veel mogelijk te beperken. Natuurlijk zorgen de bubbels en lampjes er voor dat de baby’s getriggerd worden, maar dit blijft beperkt. Helaas zien wij ook vaak bij andere baby spa’s dat er in de zaak zelf al te veel prikkels aanwezig zijn. Denk aan het bad vol met speeltjes, bordjes met tekst of versiering op de randen van de jacuzzi (naast afleiding is dit natuurlijk ook gewoon gevaarlijk!), of een gekleurde speelboog met allerlei kleuren boven het badje.

Daarnaast hanteren wij maximaal 2 volwassen bezoekers per baby. Een ander (jong) kind kan voor afleiding zorgen waardoor de baby overprikkelt kan worden tijdens zijn/haar sessie. Op deze manier proberen we het zo rustig en zen mogelijk te houden in onze spa.

Gevoelig voor prikkels? Boek dan een privélessen

Is jouw kleine gevoelig voor prikkels en bijvoorbeeld snel afgeleid? Boek dan een privésessie. Jullie zijn tijdens jullie sessie in een fijne afgeschermde privéruimte zonder andere bezoekers. Hierdoor worden de prikkels nog eens beperkt en kan de kleine vaak makkelijker ontspannen.