Baby verkouden? Een aantal tips

by in Algemeen, Shantala babymassage 26 oktober 2020

Een verkoudheidje komt ook bij baby’s regelmatig voor. Denk aan hoesten, een verstopte neus, traanogen en niezen. Dit gaat natuurlijk gepaard met veel huilen. En dat is voor zowel ouder als kind enorm vervelend.

Het is daarom belangrijk om als het kan een verkoudheid te voorkomen. En natuurlijk vooral nu in tijden van corona. Was daarom regelmatig je handen en wees voorzichtig met hoesten en niesen in de buurt van je baby.

Mocht je baby toch een verkoudheidje te pakken hebben dan kun je met de volgende tips de symptomen verminderen:

Hydrateren

Tijdens een verkoudheid is het belangrijk dat je baby genoeg drinkt. Want hij of zij verliest meer vocht dan normaal en dit moet uiteraard aangevuld worden.

Frisse lucht in huis en goede hygiëne

Zorg voor frisse lucht in huis. Dit wil zeggen dat je de ruimtes in huis regelmatig moet ventileren. Maar zorg er natuurlijk voor dat je kindje niet op de tocht ligt! Zorg er daarnaast voor dat je het gezicht van je baby schoon houdt en ook het bedje regelmatig verschoond.

Neus zachtjes masseren

Een Shantala babymassage kan een verstopte neus helpen verlichten. Gebruik hiervoor je duimen in opwaartse en neerwaartse bewegingen langs de zijkanten van de neus van je baby. Dit zal helpen om zowel de neusgaten te openen als het slijm te verwijderen. Vervolgens masseer je het gebied onder de jukbeenderen om de holtes te stimuleren. Bij hoesten, probeer dan met een hartvormige beweging over de borst en boven rug te masseren om de longen te stimuleren en vrij te maken.

Tijdens een Shantala massage bij ons in de zaak zullen we je alle technieken voordoen en leren. Zo kun jij deze altijd nog thuis toepassen. En zeker wanneer je kleine zich niet zo lekker voelt, kunnen deze technieken zeker van pas komen.

Als je kleine verkouden is vragen we jullie natuurlijk om niet naar onze spa te komen. Maar kun je de massage technieken natuurlijk wel thuis toepassen!

Wanneer je kleine echt ziek is, zal hij/zij waarschijnlijk niet zitten te wachten op een massage. Masseer je baby niet bij koorts en vermijd de lymfeklieren te masseren als ze zijn opgezwollen. In zulke gevallen helpt knuffelen en over het ruggetje wrijven nog steeds het best.