Postnatale depressie VS. de roze wolk

by in Algemeen, Rotterdam 19 juli 2021

Postnatale depressies… het komt vaker voor dan je denkt of hoort. Waarom ligt er nu eigenlijk zo’n taboe op dit onderwerp? Waarom gaat het altijd maar over die mooie, geweldige roze wolk waar je op zit? Lees meer in deze blog!

Zoals je in het intro en aan de titel al hebt kunnen zien, bespreken we deze week het onderwerp postnatale depressie. Waarom? Omdat wij vinden dat dit een onderwerp moet zijn waar over gesproken mag worden, waar je je niet voor hoeft te schamen. Bij De Baby Spa staan we voor het accepteren van iedereen en weten we heel goed dat het lang niet allemaal rozengeur en maneschijn is.

Waarom ligt er nu zo’n taboe op dit onderwerp? Kijk naar het beeld van vandaag de dag dat word neergezet, alles moet mooi en perfect zijn. Dit zie je op ieder vlak, niet alleen wat betreft de zwangerschap en de eerste paar weken van jouw newborn baby. Perfectie staat centraal in deze maatschappij. 

Zodra je niet aan dit ‘perfecte plaatje’ voldoet, ben je geneigd jezelf wat meer op de achtergrond te zetten. Je gaat misschien twijfelen aan jezelf; ‘ben ik dan de enige die dit heeft?’ ‘Hoe kan het dat iedereen zo gelukkig is de eerste weken na de geboorte en ik niet?’  Dit is natuurlijk een heel  onrealistisch beeld. Doordat mensen altijd maar zeggen dat het goed met ze gaat, lijkt het of niemand last heeft van tegenslagen. Maar laten we eerlijk zijn, de kraamtijd is ook een intensieve periode, de verantwoordelijkheid die erbij komt kijken, een ander ritme, een stukje flexibiliteit/vrijheid die afneemt, je slaapuren die wellicht wat korter zijn (dat werkt ook niet echt mee aan een goed humeur ???? ), dus gek is het zeker niet!

De Baby Spa kan een mooi steentje bijdragen om het gevoel van geluk weer wat meer te ervaren.

Want naast het feit dat de Shantala massage heel veel voordelen heeft voor het kindje, zijn er ook genoeg voordelen te benoemen voor de ouders, zoals;

  • De gelukshormonen die extra aangemaakt worden tijdens de massage.
  • Het ontspannen moment  van contact tijdens het masseren helpt bij de band tussen moeder en kind.
  • Het is voor moeder en kind een ontspannen moment, een moment van liefdevolle aandacht.
  • Even je drukke leven wat op de achtergrond schuiven en 1 op 1 met jouw kindje quality time doorbrengen.

Wij zorgen voor een leuk gezinsuitje, waar het hele gezin plezier en ontspanning uit haalt.

Laten we er met elkaar voor zorgen dat er niet meer zo’n groot taboe op ligt en dat als iemand vraagt hoe het met je gaat, je ook gerust kan zeggen dat je even een off day hebt. Daar is niks mis mee! Je doet het super als newborn mom!