Het RS virus onder de kleintjes

by in Algemeen, Rotterdam 26 juli 2021

Misschien heb je het al wel gehoord op het nieuws of gelezen op social media de afgelopen dagen, momenteel kampen we weer met een virus onder de kleintjes ☹ Het RS virus. In deze blog vertellen we iets meer over wat het RS virus precies inhoud en ook belangrijk; hoe wij hier als Baby Spa mee omgaan.

Wat is het RS virus?

Het RS virus is het meest voorkomende verkoudheidsvirus bij kinderen. Bijna alle kinderen krijgen in hun eerste jaar te maken met een infectie van dit virus. Meestal komt dit virus voor in de wintermaanden. De reden dat het nu in de zomer komt zal waarschijnlijk te maken hebben met het feit dat kinderen normaal gesproken voor hun 2e jaar het RS virus al doorgemaakt hebben en zo dus immuniteit opbouwen. Aangezien er nu heel weinig contact is geweest tussen kindjes en mensen vanwege de corona maatregelen, hebben ze het dit jaar een stuk minder gehad of soms zelfs niet. Nu de maatregelen weer ietsjes los gelaten worden, gaat het virus tot uiting komen.

De meest voorkomende klachten van het virus zijn;

 • Verkouden
 • Hoesten

Of in ergere gevallen;

 • Benauwd
 • Koorts
 • Longontsteking
 • Oorontsteking (vooral bij kinderen)

Het virus komt niet alleen bij kinderen voor maar kan ook bij volwassenen voorkomen. Iedereen kan het krijgen.

Hoe ernstig kan dit voor mijn kindje zijn?

Het RS virus hoeft niet direct heel ernstig te zijn voor alle kinderen. Vaak gaat het vanzelf weer weg. Bij te vroeg geboren kinderen of kinderen met een aangeboren hartafwijking of het syndroom van Down is er een verhoogd risico op een ernstigere ziektebeloop. Het kan leiden tot ademhalingsproblemen waarvoor uw kindje opgenomen moet worden in het ziekenhuis.

Hoe kan ik het voorkomen?

Uiteraard willen we ons best doen om het niet zo ver te laten komen, maar hoe kunnen we dit het beste aan pakken? Hoe kunnen we het virus zoveel mogelijk voorkomen? Een aantal punten zal je bekend voorkomen van het corona virus ????

 • Een papieren zakdoek gebruiken/in je elleboog hoesten
 • Je zakdoek maar één keer gebruiken
 • Hierna je handen áltijd wassen
 • Borstvoeding helpt om pasgeboren baby’s te beschermen tegen het RS virus
 • Maak het speelgoed wat ze in de mond stoppen iedere dag schoon! Dit kan met de gewone schoonmaakmiddelen.

Hoe gaat De Baby Spa hiermee om?

Wij als Baby Spa nemen hier uiteraard ook maatregelen voor. De komende tijd zullen wij geen kindjes met verkoudheidsklachten toestaan, hoe graag we jullie ook allemaal zouden willen verwennen ???? Voor onze gezondheid en hygiëne, maar ook zeker voor de andere baby’s en klanten die bij ons komen, willen wij liever het zekere voor het onzekere nemen. Mocht je al een afspraak hebben staan en je kindje krijgt verkoudheidsklachten. Neem dan even contact met ons op en dan kunnen we gemakkelijk en snel jouw afspraak verzetten. Doe dit graag wel zo op tijd mogelijk ???? Hopelijk zien we jullie snel in De Baby Spa! <3

Is jouw baby verkouden en kun je dus helaas niet komen naar ons? lees dan onze blog met een aantal tips voor verkoudheidsklachten door!