5 Tips voor oudejaarsavond met een baby

by in Algemeen 30 december 2019

Nu je een kleine hebt, betekent dat natuurlijk niet dat je met oudejaarsavond niet meer de deur uit kunt. Daarentegen heb je wel rekening te houden met je nieuwste gezinslid.

Onderstaand 5 tips om alsnog oudejaarsavond te kunnen vieren samen met je baby.

1. Wekken om 12 uur
Wanneer je baby om 12 uur al slaapt, is het beter om hem lekker door te laten slapen. Je baby midden in de nacht wakker maken kan zijn slaapritme verstoren. Daarnaast zullen er ook te veel prikkels op je baby afkomen waardoor hij van slag kan raken.

2. Vuurwerk
Het is logisch dat je wat bezorgd bent over het vuurwerk en de harde knallen tijdens de jaarwisseling. In de praktijk blijkt echter dat de meeste baby’s rustig doorslapen ondanks alle knallen. Houd wel je babyfoon goed in de gaten of ga nog eens een keertje extra kijken op de kamer. Mocht je kleine toch wakker worden, is het fijn dat je snel bij hem bent om te troosten. Maar het is dan niet slim om met je baby naar buiten te gaan om vuurwerk te bekijken. Naast dat dit gewoon gevaarlijk is, is het buiten koud en veel te lawaaierig voor je kleine. Hierdoor zal hij hoogstwaarschijnlijk van slag raken.

3. Alcohol
Houd altijd in je achterhoofd dat je kleine altijd wakker kan worden. Spreek dus van tevoren af dat jij of je partner nuchter zal blijven. Daarnaast heeft je kleine geen besef van feestdagen en zal hij in de vroege ochtend gewoon rond de gebruikelijke tijd wakker worden. Het is dan ook fijn dat één van jullie een beetje fit is.

4. Waar en hoe
Thuis
Als je je vrienden/familie bij jou thuis uitnodigt kan je baby gewoon lekker in zijn eigen bed slapen. Zo hoef je hem ook niet wakker te maken om naar huis te gaan. Daarnaast kun je oudejaarsavond ook prima gewoon samen thuis vieren. Lekker knus op de bank. Ideaal met een pasgeboren baby!

Bij vrienden/familie
Oudejaarsavond bij vrienden of familie vieren kan makkelijk met een kleine. Houdt er dan wel rekening mee dat je iets van een campingbedje meeneemt en dat je je kleine nog zult moeten wekken wanneer jullie naar huis gaan.

Op stap
Wanneer je op stap wilt, zul je een oppas moeten regelen. Zo kunnen jullie het nieuwe jaar net als vroeger dansend ingaan. Het grote voordeel hieraan is dat je dan ook lekker kunt uitslapen.

5. Goede voornemens
Een baby kan een extra motivatie zijn om je slechte gewoontes achter je te laten. Dus wellicht lukt het je dit jaar wel om je goede voornemens waar te maken.

Wij staan vanaf 2 januari gewoon weer voor jullie klaar met onze gebruikelijke openingstijden. Maar een afspraak is natuurlijk 24/7 online te boeken.