Met je baby op wintersport

by in Algemeen 23 januari 2023

Ben jij vanaf kleins af aan al gewend om elk jaar weer op wintersport te gaan? Of is het misschien iets van de laatste jaren wat jullie als traditie in het leven geroepen hebben? Hoe dan ook is het altijd een super gezellige bedoeling om met elkaar het koude weer en de sneeuw op te zoeken. Nu is dat met een baby toch net even wat anders dan dat je zonder kinderen die kant op gaat. In deze blog wat handige tips voor jouw wintersport samen met je baby.

Tip 1. Samen met een ander gezin

Hoe leuk het misschien ook is om als gezinnetje deze vakantie te doen, toch is het helemaal niet zo’n gek idee om samen met andere vrienden of familie te gaan. Oppas, check ????  Zeker als jullie allebei willen skiën of snowboarden. Dan kunnen jullie er ook samen even tussenuit en hoeft er niet aldoor één iemand bij het huisje te blijven bij de kleine.

Tip 2. Een bestemming met veel mogelijkheden

Kies voor een accommodatie waar je verschillende dingen kan doen. Niet alleen een afdaling van de piste, maar ook een leuke (indoor) speeltuin, een kinderboerderij, een zwembad, etc. Mocht het een dag geen lekker weer zijn om de piste op te gaan, kan je altijd nog naar één van die dingen gaan ????

Tip 3. Accommodatie met kinderopvang

Hier zullen misschien de meningen wat over verschillen, maar mocht je toch graag met z’n drietjes op vakantie willen en jullie allebei een lekkere afdaling willen pakken, kan je altijd zoeken naar een accommodatie met een kinderopvang. Dan kan je de kleine daar even lekker laten spelen en kunnen jullie even genieten van een mooie afdaling.

Tip 4. Neem je baby niet mee de piste op

Met enige regelmaat zie je een vader of moeder voorbij sjeezen met een baby op hun rug. Dit wordt door kinderartsen zeker níet aangeraden. De kans dat je valt is natuurlijk altijd aanwezig (al komt het niet door jezelf is het misschien wel iemand anders die je in een keer afsnijd). Dit kan natuurlijk nare gevolgen hebben, dus beter voorkomen dan genezen!

Tip 5. Ga niet hoger dan 2000 meter

Skigebieden kennen nogal grote hoogtes, waar het ook gemakkelijk de 2000 meter in kan gaan. Er wordt geadviseerd door experts om met je baby niet hoger dan 2000 meter te gaan. Misschien ken je de term hoogteziekte wel? Bij volwassenen kan dit vanaf 2500 meter opkomen, maar baby’s zijn hier nog gevoeliger voor.

Zomaar wat handige tips die je misschien kunnen helpen bij het plannen en invulling geven aan je wintersport ???? En mocht je nou niet zo van de kou en van de wintersport zijn, dan ben je natuurlijk altijd van harte welkom in onze (warme) Baby Spa ????  Boek jouw arrangement al vanaf €30,-!