De herkenning van je baby

by in Babyfloat, Shantala babymassage 7 augustus 2023

Hoe leuk is het als jij je baby ophaalt bij opa en oma en dat hij helemaal blij en wild wordt en begint te lachen! Je baby herkent je en geeft daar een duidelijke reactie op. Super leuk toch?! Maar hoe herkent je baby je nou? Dat is toch super bijzonder. Lees er van alles over in deze blog.

Herkenning tijdens de zwangerschap

Je baby ligt lekker in je warme buik, maar gaat je baby al herkennen wie zijn papa of mama is? Het antwoord daarop is ja! De hartslag van jouw herkent je baby al gelijk. Als je baby dan wat gaat groeien beginnen ze steeds meer te horen zoals: je stem en muziek. Praat daarom al tegen je baby als hij in de buik zit. Wil je nog even ontspannen met je baby, boek dan een heerlijk arrangement bij Zwanger en Relax. Dit is erg goed voor de hechting met je baby!

Hoe herkent je baby je?

Hoe leuk is het als je baby je gaat herkennen! Maar hoe gaat je baby je herkennen? Door deze dingen herkent de baby je:

  • De geluiden: De baby kan de stem van papa en mama herkennen. Het is dus belangrijk om veel tegen hem te praten of bijvoorbeeld een liedje te zingen.Herkenning van de stem kan je baby een vertrouwd gevoel geven.
  • Geuren: Vanaf de geboorte leert je baby de ouders al kennen. Het zicht van je baby is in het begin nog niet volledig ontwikkeld, de eerste weken ziet je baby je alleen van heel dichtbij. Je baby is dus afhankelijk van andere zintuigen en daarom is de geur dus juist belangrijk. Houd zoveel mogelijk huid op huid contact met je baby zodat hij de geur snel gaat herkennen.
  • Vertrouwen: Herkenning is een teken van vertrouwen. Baby’s herkennen hun ouders sneller als ze zich vertrouwd voelen. Wanneer er te weinig aanraking is geweest zal je baby je dus minder snel herkennen.

Hoeveel mensen herkent je baby?

In de eerste maanden herkent je baby alleen de ouders, dit omdat hun altijd samen zijn en je baby daar aan gewent is. Rond de vier/vijf maanden gaat je baby vrienden of familie herkennen die hij wekelijks ziet. Als je baby hun minder vaak ziet, dan zal het wat langer duren voordat hij de persoon echt gaat herkennen. Hoe ouder je baby wordt, hoe sneller en meer mensen hij gaat herkennen! ????

Hechting met je baby

Wist je dat de float en shantala sessie bij de Baby spa ook erg goed is voor de hechting met je baby? Je baby gaat eerst heerlijk genieten van het warme bubbelbad en krijgt daarna nog eens een lekkere massage die door de ouders zelf gegeven wordt!