Leuke baby weetjes

by in Babyfloat, Rotterdam 19 juni 2023

Baby’s zijn schattig, nieuwsgierig en zitten vol met verassingen. Er zijn natuurlijk altijd dingen die je misschien niet weet. Daarom gaan wij je in deze blog 5 leuke weetjes baby vertellen die je misschien nog niet wist.

Baby’s hebben meer botten dan volwassenen

Wist je dat baby’s meer botten hebben dan volwassenen? Als je baby geboren wordt heeft je baby ongeveer 300 botten in zijn lichaam. Dit komt omdat sommige botten van je baby nog niet volledig zijn samengevoegd. Naarmate je botten baby groeit, zullen sommige van deze botten samenvoegen waardoor hij net zoals bij een volwassene rond de 206 botten komt te liggen. Dit is een natuurlijk proces dat helpt bij de ontwikkeling, groeien en sterker worden.

Grijpreflex baby

Als je ooit hebt gezien hoe een baby je vinger vastgrijpt met een ongelofelijke kracht, dan heb je getuigen mogen zijn van de sterke grijpreflex van een baby. Bij de geboorte hebben bij vaak de reflex om dingen vast te pakken die hun handpalmen aanraken. Dit is een instinctieve reactie en een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling. Na verloop van tijd zal dit reflex afnemen en zal je baby beginnen met het bewust grijpen van objecten met zijn handen.

Een baby huilt zonder tranen

Baby huilen om te communiceren, maar wist je dat pasgeboren baby’s soms huilen zonder tranen? Dit komt omdat hun traanklieren nog niet volledig ontwikkeld zijn. Als je baby groeit zullen de traanklieren zich ontwikkelen en zullen ze gaan huilen met echte tranen.  Dus maak je geen zorgen als je baby huilt zonder tranen.

Baby’s zijn natuurlijke zwemmers

Baby’s kunnen van nature zwemmen. Pasgeboren baby’s hebben een automatisch zwemreflex wat ook wel het ‘’duikreflex’’ word genoemd. Als reactie op het water zullen baby’s hun adem inhouden, hun armen en benen bewegen en zichzelf drijvend houden. Dit reflex helpt baby’s veilig te houden in het water. Hoewel het natuurlijk belangrijk is toezicht te houden als je baby aan het zwemmen is 😊!

Heb je ooit gehoord van de baby spa Rotterdam?

De baby spa is een speciale baby wellnes waar baby’s kunnen komen genieten van een ontspannende baby float en een shantala baby massage. Baby floating en een shantala massage zorgen ervoor dat je baby geluk hormonen aanmaakt en stres afneemt. Doordat je baby ontspant en de lichte druk van het water helpt babyfloaten ook tegen krampjes. Je bent al welkom om te komen genieten vanaf dat je baby 2 weken oud is tot en met 8 maanden. Daarna zijn ze te groot voor de band om hun nek en gaan ze tot 12 maanden in een speciale fun float. Hier kunnen ze lekker in zitten zodat ze vrij zijn om te bewegen en spetteren!