Hoe houd je je baby koel tijdens een hittegolf?

by in Babyfloat, Rotterdam 12 juni 2023

Het warme weer kan zowel plezier als uitdagingen met zich mee brengen, vooral als het gaat om het comfort en welzijn van je baby. Het is belangrijk om te begrijpen hoe je je baby koel kunt houden tijdens de hittegolven en hoe je ervoor kunt zorgen dat ze hun warmte kwijtraken. In deze blog zullen we enkele tips delen over hoe je je baby koel kan houden tijdens een hittegolf en wat de voordelen van baby floating bij de baby spa in Rotterdam in de warmte.

Wat zijn signalen oververhitting?

Het is cruciaal om de signalen van oververhitting bij je baby te herkennen tijdens een hittegolf. Deze kunnen onder andere bestaan uit overmatig zweten, prikkelbaarheid, een snellere ademhaling en een warme huid. Als je deze symptomen opmerkt, is het tijd om actie te ondernemen om je baby af te koelen.

Optimaliseer de omgevingstemperatuur

Zorg dat de kamer waarin je baby zich bevindt, koel en goed geventileerd is. Gebruik een baby ventilator en houd de gordijnen gesloten om de temperatuur te verlagen. Ook kan het fijn zijn een mobiele airco voor je baby in het kamertje van je baby te instaleren en de temperatuur op die manier laag te houden. Wel is het belangrijk dat je baby niet op de tocht ligt.

Wat draagt baby 30 graden?

Kies lichtgewicht baby kleding gemaakt van ademende materialen zoals katoen om je baby koel te houden. Overweeg ook om wegwerpluiers te vervangen door stoffen luiers. Deze luiers ademen beter en houden minder warmte vast. Voor de nacht is in de zomer een dekentje of luchtige kleding genoeg om in te slapen.

Blijf gehydrateerd

Borstvoeding of flesvoeding op verzoek is essentieel om ervoor te zorgen dat je baby gehydrateerd blijft. Zorg ervoor dat je baby regelmatig kleine hoeveelheden vocht binnenkrijgt om uitdroging te voorkomen. Ook kan je baby een lekker baby ijsje geven om heerlijk af te koelen!

Vermijd de directe zon tijdens hittegolf

Baby’s jonger dan 6 maanden moeten uit de directe zon worden gehouden. Als je met je baby naar buiten gaat, zorg er dan voor dat ze een brede rand hoedt en lichte kleding dragen om hun huid te beschermen. Gebruik altijd een speciale zonnebrandcrème die speciaal is ontworpen voor baby’s.

Floaten bij de baby spa Rotterdam

Baby floaten is een geweldige manier om baby te helpen koel te blijven tijdens de zomerse hitte. Bij de baby spa kunnen baby’s genieten van een ontspannende en verfrissende ervaring in het water. Tijdens de baby float kan je baby zijn lichaamstemperatuur reguleren door te bewegen in het water. Dit kan helpen om de warmte af te voeren en de baby koel te houden. Genoeg reden om ook tijdens deze hitte langs te komen met jouw baby om te spetteren en floaten!