Is De Baby Spa veilig?

by in Algemeen, Rotterdam 13 december 2021

Je ziet het beeld van floatende en gemasseerde baby’tjes steeds meer voorbij komen op alle social media kanalen. De newborn moms komen trots met hun kersverse gezinnetje naar De Baby Spa om even heerlijk te komen genieten en ontspannen met elkaar. Maar tegenwoordig worden er op iedere hoek van de straat Baby Spa’s geopend, zonder dat de nodige ervaring daar is ☹ Is De Baby Spa veilig? (spoiler alert) JA! Maar helaas kan het bij andere Spa’s er minder veilig aan toe gaan. Lees vooral verder, zodat jij weet waar je op kan letten als jij een Baby Spa gaat bezoeken..

Wat is een Baby Spa?

Even in het kort; bij een Baby Spa komen baby’tjes, meestal tussen de 2 weken en 12 maanden oud, genieten van een sessie waarbij ze kunnen floaten in verwarmde babybadjes met een nekbandje om en vervolgens nog een heerlijke Shantala babymassage krijgen. Deze massagevorm komt uit India en maakt daar zelfs deel uit van hun dagelijkse verzorging!

Wanneer is een Baby Spa veilig?

Zo’n Baby Spa sessie kan fijn zijn voor je baby, maar helaas hoor of lees je er steeds meer kritische geluiden over. Uiteraard is het goed om te weten of de Spa waar jij naartoe gaat, voldoet aan alle veiligheidseisen. Veiligheid voor de kleintjes staat natuurlijk voorop!

Allereerst het belangrijkste tijdens een floatsessie; de drijfbanden. Deze moeten voldoen aan alle Europese veiligheidseisen CE EN-71. Deze banden zorgen ervoor dat je baby veilig en vrijwel gewichtloos in het water kan bewegen. Al onze drijfbanden zijn gemaakt volgens deze veiligheidsnormen. Ze zijn gemaakt van speciaal, voor drijfbanden ontworpen, schuimachtig materiaal, hebben een zacht, flexibel kraagje die zich aanpast aan de grootte van het nekje en hebben (dubbele) veilige sluitingen. Zo geven de banden de juiste ondersteuning tijdens het floaten.

Drijfband bij De Baby Spa

Een babyvriendelijke omgeving en de hygiëne zijn natuurlijk minstens even belangrijk, aangezien die kleintjes nog erg vatbaar kunnen zijn. Hygiëne en comfort zijn al vanaf de start belangrijke kernwaarden voor ons. Wij zorgen altijd dat na iedere sessie de banden en gebruikte hydrofiele doeken gewassen worden (met parfumvrije wasmiddel). Ook de badjes maken wij na iedere sessie schoon. Wij gebruiken enkel gezuiverd en gereinigd water om de badjes mee te vullen. Geen chloor of andere chemische stoffen, omdat babyhuidjes hier vaak niet tegen kunnen. Het waterfilter zuivert het water uit de leidingen nog eens extra!

De temperatuur van de babybadjes wordt automatisch geregeld en is hierdoor altijd de juiste temperatuur voor de baby’s. Dit is altijd tussen de 35 en 37 graden Celsius.

Daarnaast zijn al onze collega’s bekend in deze branche, ze zijn geschoold, gecertificeerd en sommige hebben al jaren ervaring vanuit de kraamzorg. Zo weten ze wat het beste is voor de baby en kunnen ze je ook nog handige tips meegeven voor thuis! Een leuk en fijn extraatje van jouw bezoek ????

De voordelen van een bezoek aan De Baby Spa

Als de Baby Spa die jij bezoekt voldoet aan alle veiligheids- en hygiënenormen, dan kan het super veel voordelen hebben voor jouw kleintje! Hieronder zal ik er een paar noemen;

  • Floaten verbetert de balans en coördinatie van je baby, wat op de lange termijn helpt bij het kruipen, lopen en zwemmen
  • Fet warme water werkt kalmerend en is goed voor het slaapritme
  • De tegendruk van het water helpt tegen krampjes en heeft een positief effect op de spijsvertering
  • De float sessie is een lichte workout die helpt bij het versterken van de longen, de spieren en het hartje van je kleintje
  • Het gevoel van het water ondersteunt de ontwikkeling van de hersenen
  • De babymassage versterkt jullie band
  • Een heerlijk ontspannen momentje samen met jullie baby’tje

Genoeg redenen om het een keertje te proberen ???? Maar let wel op dat je een veilige Baby Spa kiest, waarbij hygiëne en veiligheid voorop staan en waar de nodige kennis en ervaring is.