De ontwikkeling van jouw baby: 10–12 maanden

by in Algemeen, Rotterdam 6 december 2021

De laatste maanden voordat jouw kleintje alweer 1 jaar in jouw leven is! Hij zal het woordje nee gaan begrijpen, het wordt een lekkere kliederboel tijdens het eten nu jouw baby alles zelf wil doen en misschien ben je al druk aan het regelen voor een leuk 1e verjaardagsfeestje!

Jouw baby 10 maanden oud

In deze maand gaat jouw baby het woordje ‘nee’ steeds beter begrijpen. Dat is maar goed ook, want hij zal nu echt de grenzen op gaan zoeken. Hij zal misschien eventjes schrikken als hij ziet dat je ook boos kan zijn, in plaats van alleen maar lief. Dus kijk dan ook niet gek op als er wat tranen over zijn wangetjes zullen rollen. Maar ook dit hoort erbij, probeer wel streng en consequent te blijven als dit nodig is.

Jouw baby 11 maanden oud

Jouw eigenwijze kleine wil steeds meer zelf doen en in z’n handjes houden. Hij kan steeds beter iets grijpen tussen zijn wijsvinger en duim en dat is vooral te merken tijdens het eten. Want wat een kliederboel wordt dat! Vanaf nu ontkomt geen enkele kruimel meer aan die grijpgrage handjes. En deze maand is het ook weer tijd voor een bezoekje aan het consultatiebureau voor zijn algemene gezondheidscheck en zijn fysieke en emotionele ontwikkeling.

Je kan ook nog komen genieten van ons Fun Float arrangement voordat jouw kleine 1 wordt! Dit arrangement is speciaal voor kindjes tussen de 8 maanden en 12 maanden oud. Hij gaat heerlijk floaten in zijn zitband en als hij het volhoud krijgt hij daarna ook nog een heerlijke babymassage van jouzelf! Dus kom nog eventjes heerlijk genieten en ontspannen met jouw kleine nu het nog kan ????

Jouw baby 12 maanden oud

12 maanden alweer! Gefeliciteerd met de eerste verjaardag van jouw baby ???? En wat is er veel veranderd en heeft hij veel geleerd tot nu toe, om trots op te zijn! Naast dat hij veel cadeautjes zal gaan krijgen op zijn eerste verjaardag, zullen jullie ook weer een cadeautje terug ontvangen van hem; hij noemt je nu écht mama/papa! Voorheen ging dat misschien nog wat stotterend, maar nu zal het er al veel vloeiender uitkomen ????

Je gaat vast een leuk feestje organiseren om z’n eerste levensjaar te vieren! Pak jij het groots aan of houd je het gezellig wat kleiner met familie en een paar goede vrienden?