Contact maken met je baby

by in Algemeen, Shantala babymassage 6 februari 2023

Al vanaf het moment dat je baby in je buik zit heb je al contact met je baby. Je legt je hand op je buik en je voelt schopjes en bewegingen. Je baby hoort jouw stem en van de mensen die dicht bij jouw staan. Dit zijn al hele bijzondere en belangrijke momenten. Hierdoor herkent de baby jouw stem straks ook als hij geboren is.  

Contact vanaf de geboorte

Vanaf de eerste dag dat je baby geboren is communiceert je baby met je met zijn ogen en met zijn handen. Hij reageert weer op jouw stem, geur en de manier waarop je hem aanraakt. Om dat contact te versterken helpt huid op huid contact. Hier begin je al mee zodra je baby geboren wordt, op je borst gelegd wordt en een warm en zacht welkom krijgt in de wereld. Ook zal het stress en pijn voor je baby verminderen. Wanneer je je baby knuffelt, aanraakt en masseert maakt je baby oxytocine aan. Dit knuffelhormoon zorgt ervoor dat er een goede band ontstaat tussen moeder en kind en de kleine zich weer helemaal op zijn gemak zal voelen.

Contact bij borstvoeding

Tijdens het geven van borst voeding heb je ook huid op huid contact met je baby. Vooral de eerste weken van borstvoeding geven zijn erg speciaal en geeft jou de tijd om je baby en het contact te leren kennen en een band op te bouwen. Je baby herkent jouw geur en de geur van jouw moedermelk en weet zo ook het verschil als hij bij een andere vrouw zit. Ook werken deze momentjes troostend voor je baby. Wist je dat jouw baby in het begin alleen dingen scherp ziet op een afstnad van minder dan 25 cm? Gelukkig is dat dichtbij genoeg om jouw gezicht te zien tijdens de borstvoeding ???? Daar heeft moeder natuur weer goed over nagedacht, haha!

Shantala babymassage bij De Baby Spa

Baby massage bij De Baby Spa

Het toepassen van een baby massage is een leuke ontspannende manier om het contact met je baby te versterken. Dit kan bij ons al vanaf 2 weken. Naast dat de Shantala massage het contact met je baby versterkt, heeft dit ook het voordeel dat je baby lekker ontspant en het krampjes kan verminderen. De Shantala Baby massage die wij aanbieden die heeft als belangrijkste uitgangspunten zijn liefde en ontspanning. Het is voor zowel ouder als kind een mooi moment voor liefdevolle aandacht. De technieken die je leert tijdens de sessie zijn thuis makkelijk toe te passen. De oliën die wij gebruiken ruiken niet alleen lekker maar zijn ook nog eens 100% plantaardig zonder toegevoegde geur of kleurstoffen. De Shantala babymassage boek je bij ons voor maar €30,-!