Handige tips voor kersverse ouders

by in Algemeen, Rotterdam 1 november 2021

Hartstikke leuk als jullie bijna ouders gaan worden of zojuist kersverse ouders geworden bent! Gefeliciteerd ???? Maar zoals algemeen bekend; Het gaat niet alleen over rozen en soms kan het best lastig zijn hoe je bepaalde dingen nou precies aan moet pakken. Er wordt ineens best veel van je verwacht en je krijgt een hele verantwoordelijkheid erbij. Om jullie hierbij een beetje te helpen, hebben we een paar dingetjes op een rijtje gezet. Handige tips voor kersverse ouders.

Accepteer de hulp van anderen

Allereerst deze. Het kan best moeilijk zijn om hulp te accepteren, omdat je niet over wilt komen alsof je het zelf niet kan. Je wilt een sterke, zelfstandige moeder zijn, die het prima af gaat allemaal. Maar wees niet bang om hulp van anderen aan te nemen, dit is helemaal geen punt van zwakte! Juist fijn dat ze jou willen helpen ???? Of vraag om hulp, als je merkt dat je het zelf eventjes niet meer weet of overziet. Je hebt niet voor niets de eerste week ook een kraamverzorger die je helpt om op te starten. Het is niet niks, zo’n kleintje in je leven ????

Wees flexibel

Jouw kleine zal ongetwijfeld jullie ritme helemaal verstoren. ’S Nachts eruit moeten voor voedingen, om hem/haar te troosten, ’s ochtends vroeg er weer uit, omdat de plicht weer roept, ’s avonds weer op tijd naar bed, want je was tenslotte al behoorlijk vroeg in de startblokken. Dit is een hele verandering voor jullie allebei natuurlijk. Je baby zal zich ook tot op zekere hoogte leren aanpassen aan jullie, maar vooral de eerste weken zullen jullie je meer aan moeten passen aan de kleine. Meestal kost het wel wat tijd voordat je echt een lekker ritme hebt gevonden met jouw baby, waar zowel jullie als de baby zich fijn bij voelen. Tot die tijd moet je je een beetje flexibel opstellen en het per dag aankijken. Het blijft toch een beetje zoeken naar de beste middenweg voor beiden. Misschien heb je wel eens over de 3 R’s gehoord, Rust, Reinheid en Regelmaat. Ook hele handige tips om toe te passen!

Je baby is niet zo breekbaar als je denkt

We kennen het gevoel allemaal wel. Een (voor jouw idee) erg strak rompertje over het fragiele hoofdje trekken van jouw baby. Met een beetje pech geeft de kleine nog een beetje tegengas ook. Je zou je haast schuldig gaan voelen of gaan twijfelen of hij/zij dit wel ‘aankan’. Veel nieuwe ouders zijn dan ook super voorzichtig met hun kleine baby’tje, omdat alles nog zo klein en fragiel is. De armpjes, de beentjes, het hoofdje. Uiteraard moet je tot op zekere hoogte voorzichtig zijn met je baby, maar toch kunnen ze meer hebben dan wij denken. Eigenlijk zijn die kleintjes best veerkrachtig. Dat je je zorgen maakt over dit soort dingen hoort bij het ouders zijn en je zult vaak genoeg denken dat je dingen niet goed doet of bang zijn dat er iets mis gaat, maar wees niet bang dat je je baby pijn doet bij de dagelijkse dingen zoals het verschonen en aankleden.

Slaap blijft ook erg belangrijk

Het meeste advies wat gegeven wordt, is dat je ook even meeslaapt als de kleine slaapt. Soms makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is zeker waar! Ieder uurtje die je meepakt is er toch weer één! Ook al moet je nog zoveel doen, dat kan later ook wel. De effecten van slaapgebrek kan je echt opbreken en dan ben je verder huis. Dus accepteer die hulp, laat de kleine misschien zelfs een nachtje uit logeren gaan bij opa en oma of bij vrienden, dan kunnen jullie even een nachtje bijslapen en er daarna weer met volle moed tegenaan!

De Baby Spa voor kersverse ouders

Ook bij De Baby Spa krijgen we vaak de vraag of de nekbanden/zitbanden niet gevaarlijk zijn voor de baby’s. Opzich een logische vraag, want het kan er misschien een beetje onnatuurlijk uitzien voor je idee. Zo’n drijfband bij de kleine om z’n nekje. Maar niets is minder waar! In deze blog kan je lezen op basis waarvan onze drijfbanden gemaakt en uitgekozen zijn.

Mocht jouw kleine nou echt niet goed slapen of last hebben van andere fysieke ongemakken, ook dan kunnen wij hulp bieden! Ze zullen een stuk relaxter worden na het heerlijke badderen in onze bubbelbadjes en na de heerlijke massage die jullie zelf mogen geven onder begeleiding van onze ervaren collega’s!

Ook als jullie er gewoon even als trots, kersvers gezinnetje tussenuit willen met elkaar, is dit een super leuk uitje om te doen! Ultiem genieten voor iedereen!