De ontwikkeling van jouw baby: 0 maanden

by in Algemeen, Rotterdam 8 november 2021

Gefeliciteerd! Na een lange zwangerschap heb jij eindelijk jouw kleintje in je armen. Een super bijzondere, maar misschien ook wel spannende periode die aanbreekt. Veel nieuwe dingen en misschien hier en daar nog wel een beetje zoeken naar wat het juiste is voor jouw baby. De eerste maand staat in het teken van elkaar leren kennen, het herstellen van je bevalling en het zoveel mogelijk genieten van en met elkaar.

De ontwikkeling in de eerste maand

Jouw baby heeft ongeveer 9 maanden in jouw veilige buik gezeten en komt nu ineens in de buitenwereld, waar heel veel licht en prikkels zijn, terecht. Op zich niet heel gek dat hij het eventjes op een huilen zet, toch? ???? Allereerst uiteraard de navelstreng. Deze wordt doorgeknipt door de verloskundige of jouw partner, maar het navelstompje zal er pas later deze maand vanaf vallen. Dan blijft er een litteken over die jouw baby zijn hele leven zal hebben. Zijn navel.

Het zicht van je baby is nog lang niet optimaal. Hij ziet alles en iedereen maar tot een afstand van 20 tot 30 centimeter. Zodra iets verder weg staat zal het al gauw erg wazig worden. Gelukkig kan jouw kleine jou dus heel goed zijn tijdens het moment van voeden ????

Hij zal ongetwijfeld nog erg veel slapen deze maand, maar toch is het verstandig om hem regelmatig op zijn buikje te leggen zodra hij eventjes wakker is. Dan traint hij belangrijke spieren die hij later hard nodig zal hebben bij het kruipen, zitten, lopen, etc.

Jouw leven in de eerste maand

Het welbekende ritme van poep, slaap, eet en repeat is een feit. Hij zal ongeveer 17 uur per dag slapen en ook jij zal zeker je rust nodig hebben! Het is niet niks, zo’n bevalling. No worries, de kraamverzorgster zal jou bijstaan en helpen deze eerste dagen na de bevalling om een beetje wegwijs te worden met jouw kindje.

Het borst voeden is misschien iets waar je een tijdje naar uitgekeken hebt/benieuwd naar was. Nu is het eindelijk zo ver! Maar het blijkt toch niet zo makkelijk als je dat je voor je had. De melk moet nog op gang komen en jij en je baby moeten samen nog kijken welk voedingsschema goed voor jullie werkt. Als dat eindelijk gelukt is, zou je last kunnen krijgen van andere probleempjes. Pijnlijke tepels, tepelkloven, gezwollen borsten (sorry mannen, the struggle is real ????). Dan is stuwing wellicht de boosdoener. Probeer zo kalm mogelijk te blijven, maar als het echt niet lukt, kan je altijd overstappen naar de flesvoeding! Tips and tricks over het borstvoeden of misschien het afbouwen ervan? Lees dan eens deze blog!

De band tussen jullie in de eerste maand

Misschien voel je je al dusdanig goed, dat je er al eventjes als kersvers gezinnetje tussenuit wilt na 2 á 3 weekjes. Wat is dan leuker dan een activiteit waar jullie van genieten, de kleine van geniet én tijdens deze activiteit wordt de band tussen jullie ook nog eens versterkt! Kom naar De Baby Spa en laat je kleine heerlijk genieten van de floatsessie in het verwarmde bubbelbadje en de heerlijk Shantala babymassage gegeven door jou zelf! Zien we jullie snel?