Help, mijn kleine slaapt niet meer door!

by in Algemeen, Rotterdam 25 oktober 2021

Hoe lekker is dat moment dat je kleine eindelijk doorslaapt. Je hebt er even over gedaan om een goed en lekker ritme op te bouwen met jouw baby en dan is daar het moment dat hij heerlijk door gaat slapen. Jullie blij! Geen gebroken nachten meer. Maar dan ineens bedenkt de kleine het over een andere boeg te gooien en zet ’s nachts weer de hele boel op stelten. Je bent weer terug bij het begin voor je gevoel en jij bent degene die weer meerdere keren per nacht je bed uit mag… Help, mijn kleine slaapt niet meer door!

Wat is een ‘normaal’ slaapritme voor baby’s?

Tijdens het slapen heb je verschillende fases; diepe slaap, lichte slaap, droomslaap, wakker worden en weer inslapen. Iedere fase duurt ongeveer 45-50 minuten bij een baby. Het feit dat jouw kleine na elke fase even wakker is, hoort erbij en is normaal. Oftewel elke baby zal ’s nachts een paar keer wakker worden. Voor baby’s is het een langzaam leerproces om een slaapritme te ontwikkelen. Het duurt vaak een paar maanden voordat ze leren om ’s nachts een langere tijd te slapen en overdag steeds wat minder.

Hoe kan ik mijn baby helpen om een goed slaapritme te creëren?

Door zoveel mogelijk te zorgen voor een vast ritme, zowel overdag als ’s nachts. Probeer je baby op zijn vaste slaapplek te laten slapen en bijvoorbeeld niet in de box. Hij went er erg snel aan dat dat de slaapplek is om te slapen, terwijl de box natuurlijk meer bedoeld is voor het spelen ???? Leg hem in zijn bedje, geef hem zijn heerlijke, zachte knuffeltje en laat hem heerlijk slapen.

Blijf ook goed voor jezelf zorgen!

Uiteraard word je van slaaptekort niet heel veel gezelliger of geduldiger… Dus zorg ervoor dat je zelf ook ontspant als je baby bijvoorbeeld slaapt. Op het moment dat je ook voor jezelf nog leuke dingen doet, wordt het makkelijker om voor de kleine te zorgen.

Meningen van anderen

De moedermaffia kennen we allemaal wel… maar nu is het niet alleen de moedermaffia, maar ook de buurvrouw, een vriendin of noem het maar op. Iedereen heeft goedbedoelde adviezen of heeft het constant over zijn/haar kleine die vanaf het begin al doorslaapt. Op het moment dat jij er eventjes een beetje doorheen zit door al de gebroken nachten, kan dit erg vervelend op je overkomen. Ook al bedoelen ze het altijd goed! Probeer hier niet te veel van aan te trekken. Iedereen doet het op zijn eigen manier en ieder kindje is anders en doet het op zijn/haar eigen manier. Dus laat je niet afschrikken door de verhalen van anderen.

Kan De Baby Spa mij helpen?

Zeker weten! Slaapt jouw kleine niet meer zo goed? Heeft hij last van krampjes, is hij onrustig of heeft hij last van andere fysieke ongemakken? Breng dan eens een bezoekje aan De Baby Spa! Uit ervaringen van onze voorgaande bezoekers is gebleken dat het oprecht erg fijn en behulpzaam kan zijn. Het is een bekend gegeven dat De Baby Spa het slaapritme bevordert en andere fysieke ongemakken kan voorkomen of verminderen, dus wellicht het proberen waard toch? Boek snel jullie afspraak en wie weet slaapt jouw kleine dan binnenkort wel weer heerlijk door!