Drijfbanden gevaarlijk? Natuurlijk niet!

by in Babyfloat 22 november 2019

De meeste ouders reageren enthousiast na het zien van de kindjes in de drijfbanden. ‘Wat genieten ze, en wat ziet het er schattig uit!’. Helaas zijn er ook enkele onwetende ouders die het misschien toch een beetje eng of gevaarlijk vinden. Logisch ook eigenlijk, want als kersverse ouder wil je natuurlijk het aller beste voor je kleine. Toch wil ik nogmaals benadrukken dat floaten met onze speciale gecertificeerde banden alles behalve eng of gevaarlijk zijn. Onze drijfbanden voldoen aan alle Europese veiligheidseisen CE (EN71).

Onlangs zijn er berichten verschenen over de gevaren van drijfbanden. Berichten als deze gingen over opblaasbare drijfbanden die voor privé gebruik worden gebruikt. Gevaren zoals het leeglopen van banden en het feit dat de banden eventueel te strak om de nekjes zouden zitten.  

In tegenstelling tot deze opblaasbare drijfbanden, zijn onze banden gemaakt van speciaal, voor de drijfbanden ontworpen, schuimachtig materiaal. Onze banden kunnen dus zeker niet lek gaan of leeglopen.

Daarnaast zitten de banden alles behalve strak om het nekje. Door het flexibele zachte materiaal passen de banden zelfs volwassenen. En dit hebben wij zelf natuurlijk even getest.. En met succes! Ook onze collega’s pasten de banden met gemak.

Het flexibele ‘kraagje’ in de binnenkant van de banden zorgt ervoor dat de band zich aanpast naar de grootte van het nekje. Zodat de banden de juiste ondersteuning geven tijdens het floaten. Hierdoor kunnen zelfs de aller kleinste van 2 weekjes oud gebruik maken van de banden.

Bovendien zijn onze banden ook nog voorzien van een zachte hoes, die speciaal ontworpen is om in het water te kunnen. Hierdoor zullen de banden niet schuren of vervelend aan voelen. Deze hoes wordt trouwens na elk bezoek gewassen met milde, parfumvrije wasmiddel.

Hoewel het misschien lijkt dat de nekjes al het lichaamsgewicht van de baby moet dragen, is dit natuurlijk niet zo. Door de druk van het water zijn de baby’s vrijwel gewichtloos. Hierdoor kunnen de kleintjes zich heerlijk vrij en makkelijk bewegen. In combinatie met het warme water zorgt dit voor een heerlijk relaxed en ontspannend gevoel.

Met onze banden kunnen de kleintjes dus heerlijk genieten zonder zorgen. Daarnaast blijven wij, en de ouders zelf, natuurlijk altijd in de buurt van de baby. Wanneer wij merken dat de kleintjes niet kunnen genieten van de floatsessie zullen wij de sessie niet verder voortzetten. We nodigen je dan gewoon een volgende keer weer uit om het nog eens te proberen.