De Shantala babymassage

by in Algemeen, Rotterdam, Shantala babymassage 27 september 2021

Misschien zijn jullie net kersverse ouders geworden en heb je hier en daar al wat gehoord over deze babymassage, maar weet je nog niet zo goed wat je ervan moet vinden. Daarom hebben wij deze blog geschreven over De Shantala babymassage, zodat jullie hier een beter beeld van krijgen en de voordelen hiervan te weten komen! Dus ben je benieuwd? Lees dan verder!

Wat is de Shantala babymassage?

Voordat we verder op deze massage ingaan, eventjes wat meer informatie over de Shantala babymassage zelf. Dit is een liefdevolle lichaamsmassage die uit India komt, waar ze het toepassen in hun dagelijkse verzorging. Deze massage is een leuke manier om de band met jouw baby te versterken. Zowel ouder als kind zal erg ontspannen raken van deze massage. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het aanraken van jouw pasgeboren kindje enorm belangrijk is. Het is de enige vorm van communicatie die zij op dat moment kennen. Huid op huid contact met jou zal daarom warm en vertrouwd aanvoelen.

Hoe werkt het?

  • Allereerst is het natuurlijk van belang dat je geschikte (plantaardige) massageolie hebt voor de babymassage. Vind je het lastig om een goede massageolie te vinden? Neem dan eens een kijkje bij onze oliën! Voor maar €3 heb jij een heerlijke massageolie. En iedere olie heeft zijn eigen voordelen.
  • Leg je baby op zijn rug en begin met het masseren van zijn borst. Daarna ga je door naar de romp, armpjes en de benen.
  • Draai jouw kleine om zodat hij op zijn buikje ligt en dan zijn het ruggetje, de achterkant van de benen en de voeten aan de beurt.

Deze massage staat bekend om zijn zachte, strijkende bewegingen over het hele lichaam. Focus je op het huid op huid contact met jouw kleine en de aandacht die je eventjes alleen voor hem hebt.

De Shantala Babymassage bij De Baby Spa

Waarom de Shantala babymassage?

Naast dat de massage een hele ontspannende werking heeft voor jullie allebei, versterkt het ook de band tussen jou en de kleine. Maar dat is nog niet alles! Ook voor stimulatie van de darmpjes, vermindering van krampjes, daling van stresshormonen en een betere doorbloeding kunnen wij jullie deze massage aanraden! Baby’s die veel huilen, onrustig zijn, zich overstrekken, last hebben van buikkrampjes of couveuse baby’s kunnen ook veel baat hebben bij deze massage.

Tot welke leeftijd mag je deze babymassage geven?

Je mag jouw baby uiteraard zo lang blijven masseren als dat de kleine toelaat. Dit zal een beetje verschillen per baby. Als je kindje wat ouder wordt, kan het zijn dat hij steeds beweeglijker en heel nieuwsgierig word naar de omgeving. Dan blijft hij minder goed stil liggen en zal het steeds moeilijker worden. Kijk het even aan in hoeverre het lukt. Lukt het niet? Geen probleem! Dan heeft jouw kleine hier nu eventjes geen behoefte meer aan 😊

De Shantala babymassage bij De Baby Spa

Tijdens een sessie bij De Baby Spa wordt ook de Shantala babymassage uitgebreid behandeld. Al onze medewerksters zijn gecertificeerde babymasseuses. Zij zullen stap voor stap de technieken van deze massage aan u leren, zodat u deze ook thuis op elk moment toe kunt passen. Dus boek een heerlijk arrangement bij ons en dan leren wij jullie uitgebreid hoe de baby massage precies werkt 😊