De ontwikkeling van jouw baby: 1 maand

by in Algemeen, Rotterdam 15 november 2021

Wat zal de afgelopen maand voorbijgevlogen zijn! Jouw baby is alweer 1 maand in jullie leven. Het zal voelen alsof het nooit anders is geweest en of hij er altijd al bij was. Jullie zullen inmiddels samen wel een beetje een ritme hebben gevonden in jullie dag. Je baby begint deze maand met zijn ontdekkingstocht; hij gaat zijn eigen naam ontdekken, hij vind zijn eigen handjes erg interessant en hij geeft jou een sneak peek van zijn eerst glimlachje ???? Daar doen we het allemaal voor natuurlijk!

De ontwikkeling maand 1-2

De kleine zal nog steeds lekker veel slapen en hij heeft inmiddels ook al aardig wat slaapuurtjes gemaakt. Hij gaat nu langzaamaan een beetje zijn slaapritme aanpassen, maar het duurt nog wel eventjes voordat hij (en jullie) een hele nacht doorslapen.

Zoals ik net al zei gaat de kleine deze maand op ontdekkingstocht. Voorheen was het voornamelijk communiceren door middel van huilen, maar vanaf deze maand zullen daar wat geluidjes aan toegevoegd worden om jouw aandacht te trekken.

Helaas komen ook de babykwaaltjes om de hoek kijken. Iets minder fijn voor hem, maar ook niet heel fijn voor jou! Hij kan voor of na de voeding last krijgen van reflux en darmkrampjes. De meeste kwaaltjes zijn niet ernstig, maar het kan wel voor wat onrust zorgen bij je baby.

En last but not least, zijn vaccinatie aan het eind van deze maand, de DKTP inenting. Ook iets waar jij waarschijnlijk niet bepaald naar uitkijkt. Je kleine zal ongetwijfeld van zich laten horen tijdens het prikje en dat breekt natuurlijk je moederhart. Maar alles voor het goede doel!

Jouw leven maand 1-2

In de tussentijd zullen er al heel wat vrienden en familie gevraagd hebben of ze de kleine mogen komen bewonderen. Allemaal hartstikke leuk, maar zorg wel dat je goed je eigen grenzen aangeeft en duidelijk afspraken maakt met al deze kraamvisite. Het belangrijkste nu is hoe jij en de baby zich voelen. Ga jij binnenkort toevallig ook op kraamvisite? Wij hebben een super leuk en origineel kraamcadeau voor je! De Baby Spa cadeaukaart. Bestel hem hier en verras de kersverse ouders met een heerlijk ontspanningsuitje met elkaar.

De mijlpalen van jouw baby

  • De sneak peek van zijn eerste glimlachje
  • Zichzelf troosten door te duimen
  • Verschillende geluidjes maken
  • Is geïnteresseerd in zijn handjes, af en toe openen.

Feitje van deze maand

Jouw baarmoeder was tijdens de zwangerschap wel 500 keer groter dan dat hij nu is! Gelukkig is hij inmiddels weer op het formaat van voor de zwangerschap ????