De float & shantala massage sessie bij de baby spa!

by in Algemeen, Babyfloat, Shantala babymassage 22 april 2024

Een float en shantala massage arrangement bij de baby spa Rotterdam is niet alleen een ontspannende ervaring voor je baby, maar ook een kans voor jou om te ontspannen en te genieten van je kleintje. In deze blog leggen we uit hoe dit arrangement verloopt en wat je kunt verwachten bij ons in de spa!

Aankomst in de babyspa

Wanneer je met z’n tweeën bij de baby spa aankomt, worden jullie binnen verwelkomd door een van onze collega’s. Er wordt gevraagd hoe jullie kleintje heet en dan mogen jullie de Maxi-Cosi neerzetten op de parkeerplaats die wij speciaal daarvoor hebben gecreëerd in onze spa. Vervolgens begeleidt een van onze collega’s jullie naar het plekje op de commode waar jullie gebruik van mogen maken tijdens de sessie. Als je jouw kleintje op de commode hebt neergelegd, mag je hem/haar uitkleden en het zwemluiertje aantrekken dat naast je ligt. Onze collega komt dan met de float band en doet die om het nekje van jullie baby.

Babyfloating

De floatband zit om het nekje van jullie kleintje en wordt nu door onze collega in het babybadje gezet. Het water in het bubbelbadje is lekker warm en heeft een kalmerend en ontspannend effect, en is goed voor het slaapritme van jullie baby. Het kan ook helpen tegen krampjes en een positief effect hebben op de spijsvertering door de bewegingen die je baby maakt in het water en de bubbels die aanstaan. Je kleine zit 20 minuten in het water, tenzij ze het niet volhouden, dan worden ze eruit gehaald door onze collega. Nadat je kleintje uit het babybadje is gehaald, wordt de band weer afgedaan en het zwembroekje uitgedaan, waarna je de baby lekker kunt afdrogen.

Babymassage

Als je jouw kleintje helemaal hebt afgedroogd en het een luiertje aan heeft, worden er droge spullen neergelegd en kan de shantala massage beginnen. De massage wordt voorgedaan op een pop en jij mag het zelf gaan doen bij jouw baby. Voordat we beginnen met de baby massage, mag je eerst een keuze maken uit onze 3 olietjes. We hebben lavendel olie die goed is voor het huidje, rustgevend is en eventueel kan helpen bij eczeem. Dan hebben we mandarijn olie die goed is voor slaapproblemen en buikkrampjes. En tot slot hebben we onze buikjes olie die weer goed is voor de spijsvertering en wind verdrijvend is. Als je een keuze hebt gemaakt, begin je met de shantala massage. De massage duurt ongeveer 10 tot 15 minuten, tenzij je kleintje het niet volhoudt, dan wordt het korter. Onze babymasseuse geeft je een aantal tips, bijvoorbeeld voor de buikkrampjes. Na de babymassage mag je de kleine weer lekker aankleden en is de sessie voorbij. Hopelijk gaat je kleintje lekker slapen in de auto en zijn ze lekker ontspannen!

Al onze arrangementen

Naast het float & shantala massage arrangement hebben we ook nog een aantal andere arrangementen voor je baby. We hebben namelijk ook de float only, waarbij je kleintje 30 minuten in het water gaat in plaats van 20 minuten. Naast dat de tijd in het water anders is, is het ook zonder de babymassage. Wel mag je gebruik maken van onze olietjes na het babybadje om je baby lekker in te smeren. Voor baby’s die ouder zijn dan 8 maanden hebben we de fun float. De fun float is hetzelfde arrangement als de float en shantala massage, alleen nu krijgen ze geen band om het nekje maar gaan ze in een grotere band waarin ze kunnen zitten. Wat ook anders is bij dit arrangement is dat je de keuze hebt om je kleintje 30 minuten in het water te laten zitten en dan de babymassage niet doet, of je kiest ervoor om je baby 20 minuten in het water te laten en dan wel de shantala massage te doen. Ook hebben we nog een privésessie en de vriendjesdate, dit zijn de float & shantala massage arrangementen alleen dan in onze privé ruimte, dus dan ben je helemaal alleen in de spa! We hopen dat we jou iets meer hebben geïnformeerd over de float en shantala massage sessie en wie weet zien wij jou snel bij ons in de spa! Of als je al overtuigd bent om te komen, dan kan je nu een afspraak maken!