De eerste tandjes van je kleine!

by in Algemeen 3 oktober 2022

De eerste tandjes, opeens zijn ze er. Heeft jouw kleintje er last van? Wat moet je nu doen? Het melkgebit van alle kleintjes komen in dezelfde volgorde door. In deze blog vertellen we er wat meer over en hoe jij je kleine hiermee kan helpen.

De tandjes komen door

Je kleine zit opeens op alles te kauwen, ze zitten te huilen en niks is goed. Dan zie je die twee witte monstertjes door komen in het tandvlees van je kleine. Dit gebeurt vaak rond de leeftijd van 5 tot 6 maanden. De snijtandjes komen als eerste, boven en onder. Vaak worden ze hier erg onrustig van of zelfs ziek. Ze krijgen koorts, diarree, uitslag en zullen niet veel slapen.

Hoe help ik mijn kleintje

Let op dat je kleintje genoeg vocht binnen krijgt, dit is echt cruciaal. Daarnaast kan je je kleine een bijt ring geven, zodat zij daar lekker op kunnen bijten. Tegenwoordig hebben ze ook hele fijne spenen waar je fruit in kan doen, deze kan je heel even in de vriezer leggen. Hierdoor word het geïrriteerde tandvlees gekoeld  en gedoofd. Doordat je gebruik maak van fruit zullen ze hier langer mee doen, omdat het lekker smaakt. Daarnaast kan je het tandvlees van je kleintje masseren doormiddel van je vinger.

Wanneer je kleintje erg last heeft van zijn/haar verhoging kan je het beste een zetpil geven om hun ongemak te verlichten. Vaak merk je dat het veel energie slurpt. Als je ziet dat je kleine vermoeit raakt, doordat ze in hun oogjes gaan wrijven, laat ze dan even kort slapen, even een power nap. Houden de klachten aan en gaat de koorts niet omlaag? Maak dan even een afspraak bij de huisarts.

Je baby verwennen

Is je kleine weer opgeknapt? Wil je er samen weer op uit? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben verschillende arrangementen te bieden, van floaten tot massages en ook gecombineerd. Jullie kunnen ook genieten van een privé sessie. Een momentje voor jullie gezinnetje. Deze sessie komt overeen met een Float & Shantala arrangement, alleen hebben jullie deze sessie in onze prachtige privé ruimte. Hierdoor zijn er minimale prikkels van andere gasten en kunnen jullie echt het optimale uit de sessie halen. Een fijn momentje voor het gezin!

Hier alle voordelen op een rijtje:

  • Floaten verbeterd de balans en de coördinatie van je kleintje. In de toekomst zal dat helpen bij het kruipen, lopen en zwemmen.
  • Door het warme water zullen de spiertjes ontspannen en zal het een kalmerende werking hebben op de baby. Dit is goed voor het slaapritme.
  • De tegendruk van het water helpt tegen krampjes en heeft een positief effect op de spijsvertering.
  • De float sessie is een lichte workout die helpt bij het versterken van de longen, de spieren en het hartje van je kleine.
  • Het voelen van het water ondersteund de ontwikkeling van de hersenen.