De bijzondere band van tweelingen

by in Algemeen, Rotterdam 12 september 2022

De eersten contacten worden  gemiddeld in de veertienden week na de bevruchting gelegd. Rondom de achttiende week besteden tweelingen meer tijd aan elkaar dan aan zichzelf. Studies tonen aan dat de baby’s voor hun geboorte in staat zijn tot sociale interacties.

Na negen maanden samen veilig in de buik van mama te zitten, is het niet zo gek dat ze zo op elkaar gesteld zijn. Wanneer ze samen zijn hebben de baby’s een regelmatige ademhaling en zullen ze sneller groeien. In de weken die volgen zul je merken dat ze rustiger zijn als ze samen zijn en dat ze elkaar aan voelen.

Met de Tweeling naar de baby spa

Des te leuker om ook samen langs te komen en geniet van een dagje baby wellness! Neem je partner, vriendin, zus, nicht of oma en geniet met z’n allen van die drijvende koppies. Na het floaten kunnen de baby’s nog na genieten van een heerlijke rustgevende massage. De kleintjes zijn heerlijk aan het Floaten terwijl jullie toekijken hoe zij intens aan het genieten zijn en vervolgens starten jullie met de Shantala babymassage. Op dit punt van het arrangement wordt de band tussen ouder en kind versterkt. Deze massage is een ritmische massage afkomstig uit India en staat erom bekend dat het een fijne manier is waarbij de band tussen ouder en kind versterkt wordt!

Ook voor de ouders is zo’n moment ontzettend rustgevend. Binnen de baby spa vind een hele rust plaats en staan onze toppers voor jou en de kleintjes klaar om jullie te helpen en te begeleiden. Daarnaast kan elke nieuwe ouder oneindig lang ongestoord kijken naar die prachtige creaties.

Wat zijn de voordelen van de Shantala babymassage?

Shantala babymassage heeft een heleboel positieve effecten, zowel mentaal als lichamelijk. Wat voordelen op een rij:

  • Massage stimuleert de darmpjes van je baby. Daardoor verminderen krampjes, reflux en constipatie.
  • De Shantala babymassage is een fijn contactmoment tussen jou en je baby. Dat stimuleert de hechting en zorgt voor een gevoel van geborgenheid.
  • Veel baby’s zijn na een massage rustiger en slapen daardoor beter.
  • Masseren zorgt voor een daling van de hoeveelheid stresshormonen (adrenaline en cortisol). Daarnaast stimuleert het de aanmaak van de hormonen oxytocine en serotonine. Deze hormonen hebben invloed op het gevoel van geborgenheid en geluk.
  • De Shantala babymassage stimuleert de doorbloeding, spijsvertering en spierontwikkeling van je baby.

Wat zijn de voordelen van het baby floaten?

Floaten bevordert zowel de emotionele als de lichamelijke ontwikkeling van je baby.
Wat voordelen op een rij:

  • Floaten verbetert de balans en coördinatie van je baby, wat op de lange termijn helpt bij het kruipen, lopen en zwemmen
  • Het warme water werkt kalmerend en is goed voor het slaapritme.
  • De tegendruk van het water helpt tegen krampjes en heeft een positief effect op de spijsvertering.
  • De float sessie is een lichte workout die helpt bij het versterken van de longen, de spieren en het hart van je kleintje.
  • Het gevoel van het water ondersteunt de ontwikkeling van de hersenen.

De baby spa bied een arrangement “vriendjesdate” waarbij de baby’s van 2 weken tot 8 maanden ze samen in een badje kunnen.

Voor baby’s tussen de 8-12 maanden is het WEL mogelijk om de Vriendjesdate te boeken,
echter is samen floaten in 1 badje dan niet mogelijk omdat dit niet zal passen in onze badjes. Maar gegarandeerd naast elkaar floaten in een fijne privéruimte natuurlijk wel.

Wij hebben er al zin in, jullie ook? Reserveer op onze website en dan zien we jullie snel.