Alles over de Shantala babymassage

by in Shantala babymassage 28 oktober 2019

Geschiedenis
De Shantala massage komt oorspronkelijk afkomstig uit India. De Franse dokter Leboyer, onder andere bekend van de eerste onderwaterbevalling, kwam in India in aanraking met de babymassage. Hij zag hier dat veel moeders hun baby’s masseerden op een zeer liefdevolle, maar eenvoudige manier. Deze massage was onderdeel van de dagelijkse verzorging van de baby. Hiervan was dokter Leboyer erg onder de indruk. Het kindje genoot hier zichtbaar van en het was aannemelijk dat hierdoor de band tussen moeder en kind versterkt wordt.

Dokter Leboyer wilde de massage introduceren in Europa en de rest van de wereld. Hij deed dit door de massage vast te leggen op camera. De moeder die te zien is op dit filmpje heette Shantala en dokter Leboyer heeft de massage naar haar vernoemd. Door dit filmpje en het boek dat dokter Leboyer over de massage heeft uitgebracht is de Shantala babymassage in Europa ook populair geworden.

Techniek
Zoals eerder benoemd is de Shantala babymassage een eenvoudige massage die elke ouder zou kunnen geven. De techniek kenmerkt zich door zachte strijkende bewegingen. Het hele lichaam komt hierbij aan bod. Er wordt gestart bij het hoofdje en de nek. Hierna zijn de romp, armen en benen aan de beurt. Het kindje zal in het midden van de massage ook op zijn/haar buikje gedraaid worden zodat het ruggetje, achter kant van de benen en voeten ook gemasseerd kunnen worden. Tijdens de massage is huid op huid zeer belangrijk. Want voor pasgeboren baby’s is dit nog de enige manier van communiceren. Het kindje zal warmte en veiligheid voelen door deze massage.

Wanneer je een Shantala babymassage boekt bij De Baby Spa (los of in combinatie met een floatsessie), stimuleren wij dat de ouders de massage zelf zullen geven aan hun kindje. Onder begeleiding van onze professionele babymasseuse natuurlijk. Op deze manier kunnen de ouders thuis ook nog gebruik maken van de massage en werken zij tegelijkertijd aan de band tussen ouder en kind.

Effecten
Naast dat de massage natuurlijk een heerlijk rustmomentje is en een fijn contactmoment tussen ouder en kind heeft het nog andere lichamelijke effecten. Het eetritme en slaapritme kunnen hierdoor verbeterd worden. Ook het immuunsysteem verbeterd hierdoor en het kan darmkrampjes verlichten.

Deze lichamelijke effecten zie je ook bij een floatsessie terugkomen. Wanneer je deze handelingen dus met elkaar combineert, zal het elkaar versterken. Lees hier meer over ons float & massage arrangement.

De Shantala babymassage is geschikt voor alle baby’s. Maar vooral baby’s die veel huilen, onrustig zijn, zich overstrekken of last hebben van buikkrampjes hebben er baat bij. Ook voor couveuse baby’s heeft de babymassage een positief effect. Door je baby regelmatig te masseren slaap hij/zij rustiger en dieper. Van deze positieve effecten zul jij als ouder ook van profiteren. Bovendien is het natuurlijk gewoon heerlijk om je kindje lekker te zien genieten. Hier genieten wij zelf ook weer van.