De verschillen tussen Babyzwemmen en floaten in De Baby Spa

by in Algemeen 28 juni 2021

Hoewel babyzwemmen in een zwembad vaak wordt vergeleken met een bezoek aan De Baby Spa zijn er toch een hoop verschillen tussen beide. Natuurlijk zijn beide bezoeken natuurlijk heerlijk ontspannen en enorm gezellig om samen met je baby te doen. Toch willen wij de verschillen tussen beide nog even naar voren brengen, zodat er geen verkeerde verwachtingen ontstaan.

Chloor en hygiëne
Het grootste verschil tussen babyzwemmen in een zwembad en floaten in de baby spa is toch wel dat er in een zwembad natuurlijk gebruik wordt gemaakt van chloor om het water schoon te houden. Vooral voor de gevoelige babyhuidjes, kan dit soms gaan irriteren of gevoelen aanvoelen. Bij een floatsessie bij De Baby Spa wordt enkel gezuiverd en gereinigd water gebruikt. Dit is vergelijkbaar als thuis in bad gaan. Daarnaast wordt na elk bezoek het badje grondig gereinigd en weer opnieuw gevuld. Zo heeft elke baby een heerlijk schoon badje en gezuiverd water. Hierdoor kunnen zelfs baby’s met eczeem of andere huidproblemen probleemloos genieten in onze badjes.

Daarnaast zijn de hygiëne maatregelen in De Baby Spa natuurlijk extra goed ingespeeld op baby’s en is ook dit in een zwembad ook anders.

Vaccinaties
Heeft jouw kleine zijn/haar vaccinaties nog niet gehad? Dan wordt er vaak geadviseerd om nog even te wachten met babyzwemmen in het zwembad.  Maar omdat wij enkel gezuiverd water gebruiken zonder toevoegingen zoals chloor, is een bezoek aan onze baby spa al veilig vóór dat de baby zijn/haar vaccinaties heeft gekregen.

Mocht je toch willen wachten tot na de vaccinaties, dan is dit uiteraard ook helemaal prima! Houdt er dan wel rekening mee dat er vanaf de vaccinatie en een bezoek aan De Baby Spa minimaal 72 uur moet zitten.

Spullen meebrengen
Het fijne aan een bezoek aan De Baby Spa is natuurlijk dat wij een hoop spullen voor je verzorgen zodat je deze zelf niet hoeft mee te nemen. Denk aan een badcape, hydrofiele doek, zwemluiertje en natuurlijk de floatband. Deze liggen allemaal klaar en kun je lekker gebruiken. Alle spulletjes worden na elk bezoek gewassen en elke bezoeker krijg weer een nieuw schoon setje van ons. Om deze spulletjes te wassen gebruiken wij 100% parfumvrije wasmiddel zonder toegevoegde geur en kleurstoffen. En hierdoor dus ook te gebruiken voor baby’tjes met eczeem of andere huidziekten.

Bij een bezoekje aan het zwembad zul je deze spullen voor je baby, maar ook voor jezelf, moeten meebrengen. Ook kun je er natuurlijk zelf voor kiezen of je wel of geen zwembandje meeneemt. Indien je in groepsverband zult gaan lessen zal dit niet nodig zijn, maar als je zelf naar het zwembad gaat is dit in sommige zwembaden zelfs verplicht.

Temperatuur
De temperatuur van de badjes in de baby spa wordt automatisch gecontroleerd en zal hierdoor altijd de juiste temperatuur zijn voor een baby. Daarnaast is de temperatuur in spa zelf ook ingesteld op een aangename temperatuur voor baby’s. Altijd lekker warm dus!

En bij de temperatuurregeling in het zwembad wordt vaak geen rekening gehouden met baby’s. In sommige zwembaden zijn wel baby badjes aanwezig waar de temperatuur vaak wel aangenaam is voor baby’s. Maar dit zijn de ondiepe badjes, waar de baby’s vaak alleen nog maar kunnen zitten. Van ‘zwemmen’ is er dan geen sprake. De temperatuur van het diepere water is vaak echt te koud voor een baby, waardoor zelfs de kans op onderkoeling bestaat.

Ga je toch babyzwemmen in het zwembad, kies van voor een zwembad waar het water minimaal 30 tot 32 graden is, zodat het lekker warm voor je kleintje is. En houd dan maximaal een half uurtje aan.

Voordelen
De voordelen van babyzwemmen in het zwembad en floaten in een baby spa zijn toch wel vergelijkbaar aan elkaar. Zo bevordert het beide bijvoorbeeld de motorische ontwikkeling en kracht. En werkt het ontspannend voor zowel ouder als baby. Daarnaast versterkt het ook de band tussen ouder en kind omdat het een intiem en fijn momentje is tussen jullie samen.

De fysieke voordelen zullen bij De Baby Spa wellicht meer of sneller te merken zijn omdat de baby door de floatband volledig gewichtloos kan drijven. Hierdoor gebruikt hij/zij spiertjes die normaal gesproken anders nooit gebruikt zouden worden.

En de Shantala massage achteraf zorgt er vaak ook voor dat bovengenoemde voordelen worden versterkt. Hierbij worden ook plantaardige oliën gebruikt die elkaars werking versterken.  

Overeenkomsten
En nogmaals: babyzwemmen in een zwembad is natuurlijk ook heerlijk ontspannen en fijn voor jouw kleine. Maar het zit hem vaak in de kleine verschillen zoals benoemd in deze blog. Wellicht dat je door deze verschillen het toch fijner vind om voor De Baby Spa te kiezen.

En vaak is een bezoek aan De Baby Spa ook een eerste kennismaking met water, waarna er meerdere bezoeken volgen. En vaak ook meerdere bezoeken aan het zwembad!

Mocht je nog vragen hebben over de voordelen van het baby floaten in De Baby Spa kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen!