Alle voordelen van de baby float op een rijtje

by in Babyfloat 30 september 2019

Baby floaten brengt een heleboel voordelen met zich mee. Het bevordert zowel de emotionele als lichamelijke ontwikkelingen van je baby. Hoe meer je baby zijn hersenen en spieren gebruikt, hoe sterker en sneller deze zullen groeien.

 1. Ontspanning
  Het meest bekende voordeel van floaten is natuurlijk dat het een ontspannen en relaxed gevoel geeft.  De druk van het warme water en het gevoel van ‘zweven’ op het water voelt fijn en rustgevend.
 2. Goed voor de spieren, longen en het hart
  Een float sessie voor een baby staat gelijk aan een uur intensief sporten voor volwassenen. Naast ontspanning is het dus ook een echte workout. De bewegingen helpen bij het versterken van de spieren en het hart van de baby. Ook vergroot het de long inhoud, wat dan weer de reflux kan verminderen.
 3. Verbetert de balans en coördinatie
  Het floaten verbeterd de balans en coördinatie van je baby. Op de lange termijn kan dit ervoor zorgen dat de kinderen hierdoor eerder gaan kruipen, lopen of zwemmen
 4. Versterkt de band tussen ouder en kind
  Een float sessie is een intiem moment tussen ouder en kind. Ook voor de ouders brengt het voordelen met zich mee.  Door de interactie, het plezier en het aanmoedigen van je baby kan de band worden versterkt. 
 5. Vermindering krampjes en positief effect op de spijsvertering
  Door de bewegingen in het water komt de spijsvertering op gang. In combinatie met de tegendruk van het water helpt dit ook weer krampjes tegen te gaan.
 6. Verbetering slaapritme
  Het warme water werkt kalmerend en is goed voor het slaapritme. Uit ervaring blijkt dat veel baby’s na een sessie in de Baby Spa een langer middag dutje dan normaal doen, en/of de nacht vaster & langer door slapen.

  Tip: Wil je dat jou baby helemaal ontspannen de nacht in gaat? Boek dan eens een avondsessie. Het is dan wel aan te raden om de baby vlak voor de sessie nog te voeden. Hierdoor kan de baby na de sessie direct inslaap vallen en lekker lang doorslapen. Sommige baby’s vallen zelfs al inslaap in de jacuzzi.

  Boek je avondsessie hier!